EVENIMENT

CNADNR inchide A1 Sibiu-Orastie. Trafic deviat pe DN 1

CNADNR inchide A1 Sibiu-Orastie. Trafic deviat pe DN 1

crapatura autostrada sibiu-orastie
Circulatia pe Autostrada Sibiu-Orastie, tronsonul Saliste-Cunta va fi inchisa traficului incepand de luni, 7 septembrie, ora 8,00, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). „Informam participantii la trafic ca incepand de luni, ora 8:00, va fi instituita restrictia totala a traficului rutier, respectiv intre Nod rutier Saliste(km 270+020) – Nod rutier Cunta(km 292+455). Precizam ca instituirea acestei restrictii este necesara in vederea remedierii degradarilor constatate la km 275+650 al autostrazii (km 60+600 proiect)”, se arata in comunicatul companiei.
Potrivit CNADNR, in perioada de restrictie totala – care va dura aproximativ o luna si jumatate, in functie de conditiile meteo – traficul rutier se va desfasura pe o ruta alternativa, respectiv: DN 1 intre localiatile Ssliste si Cunta.
In informarea CNADNR se mai spune ca reparatiile se vor face pe cheltuiala Antreprenorului. „In conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplina pentru remedierea defectelor aparute, atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani). Astfel, aceste lucrari de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala Antreprenorului”.
In privinta cauzelor care au dus la aparitia fisurilor in asfalt, reprezentantii CNADNR sustin ca acestea nu sunt legate de alunecarile de teren. „Mentionam ca atat expertii tehnici din partea Antreprenorului, cat si cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul ca aparitia si evolutia defectului (crapatura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasari structurale pricinuita de executia necorespunzatoare a lucrarilor la corpul autostrazii, in perioada 2012 – 2013”, se mai precizeaza in comunicat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349