Uncategorized

COD GALBEN de inundatii in judetul Sibiu si alte 17 judete din tara!

COD GALBEN de inundatii in judetul Sibiu si alte 17 judete din tara!

COD GALBEN de inundatii in judetul Sibiu si alte 17 judete din tara!2

Mai multe rauri din 18 judete din tara vor fi sub cod galben de inundatii de miercuri, la ora 15.00, pana joi la ora 12.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Potrivit INHGA, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Astfel, vor fi sub cod galben raurile din bazinele hidrografice: Bega superioara, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj), afluentii Oltului (judetele Sibiu, Valcea si Gorj), Arges superior si afluentii sai (judetele Arges si Dambovita), Trotus superior si afluentii sai (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Vaslui, Galati si Iasi), Jijia (judetele Botosani si Iasi) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

INHGA mai atrage atentia ca scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si viituri rapide pe rauri mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte, din judetele Arad, Alba, Hunedoara, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Dambovita, Prahova, Bistrita-Nasaud, Suceava si Neamt. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309