SOCIAL

Cod rosu pe mai multe rauri din tara. Se asteapta inundatii

Cod rosu pe mai multe rauri din tara. Se asteapta inundatii

Hidrologii au institut, joi, cod rosu pe mai multe rauri, in opt localitati din judetul Vrancea fiind posibile inundatii din cauza viiturilor.viitura

Raul Vedea, pe un sectorul din judetul Olt, va fi sub avertizare cod rosu, joi, pana la ora 22.00, Administratia Bazinala de Apa Arges atentionand primariile locale sa monitorizeze punctele critice din zona si zonele inundate la viitura din aprilie.

Potrivit Administratiei Bazinale de Apa Arges – Vedea, codul rosu a fost instituit joi, pana la ora 22.00, pe raul Vedea, in sectorul SH Buzesti – SH Valeni, judetul Olt.

„Se impune monitorizarea stricta de catre primariile riverane raului Vedea, IJSU Olt, SHI Olt a punctelor critice din zona mentionata, a zonelor inundate la viitura din luna aprilie 2014 si urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu Regulamentul pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii”, a precizat sursa citata.

Hidrologii au instituit, joi, cod rosu si pe raul Ramnicu Sarat, pe sectorul Puiesti-Tataru, la confluenta cu raul Siret, zece localitati din judetul Vrancea fiind in pericol de inundatie din cauza viiturilor.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avertizarea este valabila joi, pana la ora 24.00, si vizeaza in primul rand localitatile Puiesti, Ciorasti, Mihalceni, Martinesti, Tataranu, Slobozia-Botesti, Ramniceni, Tataru, Belciugele si Maicanesti, din judetul Vrancea.

In aceste zone s-ar putea produce inundatii din cauza propagarii viiturilor din amonte, in bazinul hidrografic Ramnicu Sarat, a precizat sursa citata.

Tot in judetul Vrancea, a fost instituit joi, pana la ora 24.00, cod rosu pe raul Putna, pe sectorul Mircesti, la confluenta cu raul Siret, in zona sectorului indiguit Suraia, in localitatile Mircestii Vechi, Mircestii Noi, Biliesti, Jorasti, Radulesti, Vanatori, Rastoaca si Botirlau, din judetul Vrancea, fiind posibile inundatii din cauza viiturilor.

De asemenea, potrivit unei avertizari emise miercuri, raurile Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), Jiu in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj) sunt sub avertizare cod portocaliu pana vineri, la ora


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309