SOCIAL

Codul etic din invatamant “nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva”

Codul etic din invatamant “nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva”

Invatamantul romanesc este “gresit structurat”, iar un Cod etic nu ar rezolva nimic, atata timp cat problemele “sunt de alta natura”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, fost profesor si inspector scolar general.elevi-scoala-invatamant

„Dupa parerea mea, nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva in invatamant. Problemele in invatamant sunt de cu totul alta natura. Invatamantul este gresit structurat in aceasta republica frumoasa”, a declarat Johannis. Potrivit acestuia, „prea multa lume invata teoretic, prea putini invata practic”.

„Ajung toti la bacalaureat, dar numai jumatate il iau. Ceilalti sunt pacaliti de stat pentru ca au crezut ca vor lua si ei Bac-ul. Asta este problema fundamentala in momentul de fata pentru elevi. Pentru profesori, problema fundamentala este salarizarea total nesatisfacatoare si, de 25 de ani, li se tot spune: «Acum nu sunt bani pentru voi». Pentru toti ceilalti – daca ne uitam un pic la venituri – se pare ca au fost bani. Numai pentru dascali nu au fost niciodata bani. Pana nu se rezolva aceste doua lucruri, putem sa scriem coduri, etici si codiciluri cate vrem si nu se va imbunatati nimic”, a spus Johannis.

In plus, el considera ca inmultirea sanctiunilor si a interdictiilor pentru dascali nu va face altceva decat sa-i determine pe unii sa plece din sistem.

„Nu rezolva absolut nimic. Ba chiar s-ar putea, daca tot insistam sa platim putin dascalilor si sa-i biciuim in continuare de la toate nivelele, s-ar putea sa mai plece unii din sistem”, a adaugat primarul Sibiului.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275