ACTUALITATE

Colectare selectiva doar in teorie. Sibiul acoperit de gunoaie, Primaria someaza operatorul

Colectare selectiva doar in teorie. Sibiul acoperit de gunoaie, Primaria someaza operatorul

Inceputa teoretic la 1 noiembrie, colectarea selectiva a deseurilor in municipiul Sibiu este, pana acum, un esec. Sibienii s-au plans Primariei de probleme, iar reprezentantii municipalitatii spun ca au somat operatorul sa remedieze urgent problemele.

colectare-selectiva-a-deseurilor-in-sibiu

In multe cartiere din Sibiu mormanele de gunoaie stau imprastiate pe jos, deoarece firma care asigura colectarea nu a plasat inca toate containerele pentru colectarea selectiva, iar in zona de case sunt strazi intregi in care nu au fost aduse pubele.

„In urma numeroaselor sesizari din partea cetatenilor legate de implementarea noului sistem de gestionare a deseurilor, Primaria Sibiu s-a adresat Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI Eco), titularul contractului prin care  serviciile de salubrizare sunt asigurate in municipiul Sibiu, pentru a determina operatorul de salubritate – SC SOMA SRL – sa ia masuri urgente de remediere”, anunta Primaria Sibiu.

Ce au reclamat sibienii:

Lipsa containerelor pe platformele de colectare a deseurilor – in sesizare s-a aratat ca Primaria Sibiu a reusit pana in acest moment amenajarea a 137 de platforme in zonele de blocuri si ca pe acestea nu au fost amplasate de catre SC Soma SRL containerele pentru deseurile biodegradabile (maro) si cele pentru deseuri reziduale (negre). SC Soma SRL a transmis ca va pozitiona aceste containere incepand de luni, 7 noiembrie.

Curatarea deseurilor aruncate in afara pubelelor, pe platformele de colectare a deseurilor si in jurul acestora – Primaria Sibiu a sesizat ADI Eco, aratand ca SC Soma SRL are obligatia contractuala sa curete in jurul platformelor de colectare, in conformitate cu articolul 8, punctul 2 din Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activitatii de colectare si transport a deseurilor municipale incheiat intre ADI Eco si SC Soma SRL, precum si in baza articolului 25, punctul 4 din Regulamentul serviciilor de salubrizare a judetului Sibiu.

Faptul ca SC Soma SRL nu a livrat containerele/pubelele destinate colectarii deseurilor la institutiile publice si nici la unitatile de invatamant.

Faptul ca in zonele de case nu au primit toti cetatenii pubele, existand chiar strazi intregi pe care nu s-au distribuit recipienti. De asemenea, in anumite cazuri cetatenii de la case au primit prea multe pubele, ocupand inutil spatiile private din aceste curti.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309