ACTUALITATE

Comandamentul NATO vine la granita Sibiului!

Comandamentul NATO vine la granita Sibiului!

elicopter-mecanizata-sanitara-nato

Judelul Sibiu va avea, timp de o luna, la granita sa, una din cele mai importante structure militare din lume. Comandamentul NATO de la Napoli va fi mutat pentru o luna la poligonul militar Cincu, in judetul Brasov, anunta realitatea.net.

Este pentru prima data cand un astfel de comandament al Aliantei Nord-Atlatice va fi operational in Romania. Declaratia a fost facuta de catre seful comandamentului, amiralul american Mark Ferguson, in timpul unei intalniri cu Ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Amiralul Mark Ferguson a vorbit pe larg despre mutarea temporara a comandamentului NATO de la Napoli la Cincu. Se va intampla in iunie, in timpul unui amplu exercitiu militar.
„Sunt onorat sa ma aflu aici, alaturi de Ministrul Apararii, pentru a discuta despre dislocarea comandamentului meu luna urmatoare la Cincu, in Romania. Aceasta operatiune este menita sa sustina un exercitiu al fortei de raspuns rapid NATO, intitulat „Trident Joust.” Aceasta operatiune reprezinta prima data cand un comandament de forte intrunite ale NATO va fi dislocat in Romania”.
Comandamentul NATO se va afla in Romania timp de douasprezece zile, in timpul exercitiului militar, la care vor participa o mie de militari din 21 de tari. Desfasurarea de forte are loc in contextul tensiunilor sporite din Europa de Est, in urma actiunilor Rusiei.
„Apreciez eforturile Romaniei acum ca lucram colectiv la mai multe masuri care vor transforma Alianta, cum ar fi formarea diviziei multi-nationale din sud-est si unitatea NATO de integrare a fortelor. Ambele unitati vor avea sediul in Romania”.
Liderul Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli se afla in tara noastra pentru o vizita oficiala de doua zile, la invitatia sefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.

Sursa: realitatea.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349