SOCIAL

CONCEPT INOVATOR in Sibiu: Studentii ULBS invata gratuit sa investeasca la BURSA!

CONCEPT INOVATOR in Sibiu: Studentii ULBS invata gratuit sa investeasca la BURSA!

CONCEPT INOVATOR in Sibiu Studentii ULBS invata gratuit sa investeasca la BURSA!2

Concept inovator in Sibiu dupa ce Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si AS Financial Markets au incheiat un parteneriat pentru implementarea programului de educatie financiara „Scoala de Bursa” in randul studentilor ULBS.

Cursul inaugural a avut loc joi, 30 octombrie 2014, parteneriatul fiind semnat pe o perioada de un an (mai 2014 — mai 2015), cu posibilitate de prelungire. Cursurile vor fi organizate in trei module: initiere, mediu, avansat, incepand cu anul universitar 2014-2015.

Programa cursurilor este extinsa, imbinand partea teoretica cu cea practica, si cuprinde: organizarea si functionarea burselor si formelor alternative de piata, rolul burselor in economie, rolul participantilor la piata (investitori, brokeri/agenti de piata, societati de servicii de investitii financiare, fonduri de investitii etc.) organizarea pietei de capital, autorizarea si functionarea pietelor de capital, functionarea diverselor categorii de instrumente financiare, prezentari periodice de catre specialisti din pietele de capital, concursuri periodice de tranzactionare, cu premii.

„Scoala de Bursa” este o initiativa educationala de promovare a educatiei financiare. „Scoala de Bursa” este un concept nou, prin care oameni foarte bine pregatiti si cu experienta semnificativa pe piata de capital vor transmite cunostintele lor categoriei celei mai receptive si deschise la nou: studentii.

Acestia ocupa un loc aparte in cadrul initiativei „Scoala de Bursa”, care isi propune sa le ofere posibilitatea de a invata sa-si modeleze viitorul financiar intr-o lume plina de oportunitati.

„Scoala de Bursa este o oportunitate pentru studentii ULBS de a dobandi cunostinte si a dezvolta competente suplimentare fata de pregatirea lor de specialitate. Institutiile si pietele financiare ofera mecanisme esentiale in functionarea economiilor de piata.

Intelegerea modului in care functioneaza bursele si a oportunitatilor pe care acestea le ofera indivizilor, companiilor sau institutiilor publice de catre un numar cat mai mare de studenti — specialistii de maine din diverse domenii — este esentiala pentru o buna functionare a pietelor financiare.

Salutam acest parteneriat care vine sa se alature altor parteneriate pe care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu le-a dezvoltat cu mediul economic si speram sa beneficieze de aprecierea studentilor nostri.”, declara prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector ULBS, coordonator proiect pentru ULBS.

Inscrieri: 1 — 30 octombrie 2014

Cursurile sunt organizate pentru studentii ULBS, indiferent de specializare.

Cursuri: in zilele de joi de la 18.00 la 19.30

Curs inaugural: 30 octombrie 2014

Info si inscrieri: [email protected]

https://www.facebook.com/pages/Scoala-de-Bursa/228080567383163?ref=aymt_homepage_panel

https://www.youtube.com/channel/UCweG0lscIshx4tdP4URFlOw

http://www.cursuribursa.ro/


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279