CULTURA

Concert de muzica clasica pe Valea Vaserului!

Concert de muzica clasica pe Valea Vaserului!

Concert de muzica clasica pe Valea Vaserului!2

Printre cele mai asteptate evenimente ale anului pe Valea Vaserului este concertul de muzica clasica. In urma succeselor repurtate in ultimii ani, putem spune ca acest concert a devenit deja o traditie pentru iubitorii Mocanitei, interesul publicului fiind cel putin la fel de ridicat ca si in anii precedenti.

Ca in fiecare an, de la acest eveniment nu va putea lipsi mini-orchestra ”Clasiss” din cadrul Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca, condusa de violonistul Balint Gergely. Astfel, pe data de 9 august 2014, orchestra, impreuna cu grupul vocal ”Anatholis”, va incerca sa ofere participantilor una dintre acele seri memorabile petrecute pe Valea Vaserului. Spectacolul promis intr-un context atat de deosebit, chiar in mijlocul naturii, pe fundalul aburului risipit de batrana Mocanita, face ca ambianta acestui eveniment sa fie transpusa parca dintr-o alta epoca.

Beneficiind de o mare popularitate si de un repertoriu vast si diversificat, orchestra domnului Gergely va interpreta piese celebre de muzica clasica, valsuri si tangouri, muzica de film si de divertisment. Astfel, din atingerea coardelor in cadrul acestui spectacol simfonic nu vor lipsi Strauss, Bach, Vivaldi sau Tchaikovski. Iar pentru ca acest regal sa fie complet, grupul vocal Anatholis va incanta publicul prin cateva arii si duete celebre din opere si operete precum si prin alte piese muzicale din muzica clasica romaneasca si internationala. Printre acestea regasim Largo al factotum – Barbierul din Sevilla – G. Rossini, Habanera – Carmen – G. Bizet, La donna e mobile – Rigoletto de G.Verdi, O sole mio – canzoneta napoletana – E.di Capua si multe altele.

La fel ca si in editia precedenta, principalul partener in organizarea acestui mult asteptat eveniment este producatorul de vinuri Amb Wine Company. Liliac – The Wine of Transylvania ne va oferi placerea de a gusta din vinurile sale alese pe toata perioada concertului, aducandu-si astfel aportul la o experienta desavarsita pe Valea Vaserului.

Programul evenimentului: Data: Sambata, 9 august 2014 Locatia: statia Paltin (km 21,6) Plecarea din gara CFF Viseu de Sus: ora 17.00 Participanti: Cvintetul „Classis” si grupul vocal „Anatholis” Intoarcere: aprox. ora 01:00 Viseu de Sus Sponsor principal: Liliac – The Wine of Transylvania; amb Wine Company.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309