CULTURA

Concerte Educative pentru elevi, la Filarmonica de Stat Sibiu

Concerte Educative pentru elevi, la Filarmonica de Stat Sibiu

Peste 700 copii de la Scolile Generale nr.18 si nr.2 din Sibiu au participat vineri, la primul concert educativ organizat de Filarmonica de Stat Sibiu in acest an.

“Tema Concertului – „Muzica in pasi de dans” aduce in fata copiilor un program deosebit de antrenant, cu lucrari de mare audienta, din balete celebre – precum „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, „Romeo si Julieta” de Prokofiev, „Gayaneh” de Haciaturian – din opera sau opereta franceza – „Carmen” deBizet sau „Orfeu in Infern” de Offenbach – ca si valsuri celebre, precum Vals nr. 2 din Suita a II-a de jazz de Sostakovici. Alaturate pe principiul contrastului de caracter, lucrarile alese cu minutiozitate contureaza o imagine a interdisciplinaritatii, deziderat uneste cele doua arte prin elementul de referinta – ritmul (muzicii si al pasilor de dans). Condusi de explicatiile prezentatorului si interventiile dirijorului, elevii vor fi capabili sa observe modul de utilizare diferentiat al instrumentelor sau combinatiilor instrumentale mai putin obisnuite, chiar exotice (saxofon, tamburina, castagnete, xilofon)” a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena salii Thalia a urcat dirijorul Gheorghe Costin. Concerte educative vor continua pana in luna iunie, in zilele de vineri, dupa ce au fost programate cu reprezentantii unitatilor de invatamant. Pentru mai multe informatii precum si pentru programari, persoanele interesate pot contacta Filarmonica de Stat Sibiu la tel. 0735566486.

Concertele, cu o durata aproximativa de 50 de minute, au loc in zilele de vineri, dupa ce au fost programate in prealabil cu reprezentantii scolilor si liceelor din Sibiu. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Sibiu.

elevi la filarmonica sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309