ACTUALITATE

Concluzia lui Ponta dupa dezastrul de pe autostrada Sibiu-Orastie: Schimbam legea achizitiilor publice

Concluzia lui Ponta dupa dezastrul de pe autostrada Sibiu-Orastie: Schimbam legea achizitiilor publice

iohannis-ponta dau mana

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta a declarat, marti, ca intentioneaza sa modifice legea achizitiilor publice, pentru ca lucrarile importante de infrastructura sa fie castigate “doar firmele serioase, romanesti daca mai exista sau straine”, pentru a se evita situatii precum cea de la tronsonul Saliste-Cunta al autostrazii Sibiu-Orastie, care a trebuit sa fie demolat si refacut.

„Avem inca o mare problema si sper sa rezolvam o parte din aceasta mare problema prin faptul ca, vineri, in prima lectura, dupa care saptamana viitoare pleaca la Parlament toate cele patru legi, pachetul de legi privind achizitiile publice. Adica poate pornim de la primul segment, de la partea de achizitii, si, dupa aceea, vedem cine castiga licitatiile. Pentru ca, repet, podul l-a facut o firma din Germania cu un an intarziere. Autostrada a facut-o o firma din Italia cu un an intarziere si prost a facut-o. Deci, poate ca prin legea achizitiilor putem sa facem sa castige doar firmele serioase, romanesti daca mai exista sau straine. Important este sa existe un sistem prin care sa-i selectam mai bine pe cei care fac investitiile publice”, a spus Ponta.

Refacere pe banii italienilor

In privinta lucrarilor de la tronsonul demolat, Ministrul Transporturilor sustine ca firma constructoare va suporta toate cheltuielile. „Acolo a fost un cumul de probleme care pornesc de la proiectare, deci, lipsa studiilor geologice, un cumul. Se va face pe banii lor (reparatia — n.r.). Ieri (luni — n.r.) am avut o discutie cu ei, am convocat si conducerea mare a firmei din Italia. Le-am spus foarte clar ca tot ce se reface, se reface pe banii lor”, a afirmat ministrul Transporturilor Iulian Matache, la inceputul sedintei de Guvern.

Citeste si Autostrada ”lui Ponta”, trebuie DEMOLATA si REFACUTA

Autostrada Sibiu – Orastie a fost inaugurata In 14 noiembrie 2014, cu doar doua zile inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, iar crapaturile din asfalt au aparut la doar cateva luni dupa deschiderea oficiala. Potrivit unor rapoarte, autostrada a fost data in folosinta pentru a-i mai aduce cateva procente lui Ponta, in lupta cu Klaus Iohannis.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349