CULTURA

Concurenti din 8 tari la a XIX-a editie a Concursului-Festival de Interpretare Pianistica si Compozitie “Carl Filtsch”!

Concurenti din 8 tari la a XIX-a editie a Concursului-Festival de Interpretare Pianistica si Compozitie “Carl Filtsch”!

Festival de Interpretare Pianistica si Compozitie Carl Filtsch2

Cea de-a XIX-a editie a Concursului-Festival de Interpretare Pianistica si Compozitie “Carl Filtsch”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, se desfasoara anul acesta in perioada 7-13 iulie la Sala Thalia.

In cele sapte zile de concurs la Sibiu vor evolua pe scena, in fata juriului si a publicului, 40 de participanti din Bulgaria, Rusia, Franta, Ucraina, Georgia, Ungaria, Marea Britanie si Romania. Premiile editiei sunt in valoare totala de 10.000 Euro – 1.250 euro pentru categoria A (concurenti nascuti dupa 27 mai 2002), 2.150 euro categoria B (concurenti cu varsta intre 12-16 ani), 6.000 euro pentru categoria C ( 16-31 ani) si 600 euro premii speciale. Pe langa probele de concurs programul festivalului cuprinde doua recitaluri sustinute de Cristian Florea (violoncel) si Steluta Radu (pian), marti 8 iulie cu incepere de la ora 19 la Sala Thalia si miercuri 9 iulie, cu incepere de la ora 17, la Casa Schuller din Medias. Programul celor doua recitaluri cuprinde lucrari semnate de J. S. Bach, J. Haydn, L. van Beethoven, G. Faure, E. Granados si G Cassado. Festivalul se va incheia duminica 13 iulie la ora 19,00, la sala Thalia din Sibiu atunci cand va avea loc festivitatea de decernare a premiilor si gala laureatilor.

Cel mai tanar concurent din acest an este Radu Matei din Romania in varsta de 8 ani, la polul opus aflandu-se Yoo Jae Kyung din Marea Britanie, in varsta de 31 ani.

Juiriul concursului este format si in acest an din personalitati marcante ale muzicii nationale si internationale:

Peter Szaunig – pianist si compozitor, presedintele juriului (Germania)

Walter Krafft – profesor Münchener Musikseminar (Germania)

Tatiana Levitina – profesor, Conservatorul „P. I. Ceaikovski” Moscova (Rusia)

Daniela Andonova – profesor, Academia Nationala de Muzica „P. Vladigherov” Sofia (Bulgaria)

Csiky Boldizsár – conferentiar Academia de Muzica „Gh. Dima” Cluj-Napoca (Romania)

Dorian Leljak – professor, Academia de Arte Novi Sad (Serbia)

Lea-Yoanna Adam – presedinte Academia des Artistes Musiciens (A.D.A.M.) (Franta)

Probele de concurs se vor desfasura din 8 pana in 11 iulie intre orele 10 si 18. Accesul publicului atat la probele de concurs cat si la recitaluri este gratuit.

Concursul-Festival International de interpretare pianistica si compozitie Carl Filtsch este un proiect realizat de FILARMONICA DE STAT SIBIU in colaborare cu CONSILIUL JUDETEAN SIBIU, PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU, CONSULATUL GENERAL AL GERMANIEI LA SIBIU, HAUS DES DEUTSCHEN OSTENS – MÜNCHEN, MÜNCHENER MUSIKSEMINAR, FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMANIA, FUNDATIA SASILOR DIN TRANSILVANIA – MÜNCHEN, ASOCIATIA GERMANILOR DIN SIBIU, ASOCIATIA SASILOR TRANSILVANENI – MÜNCHEN, BAYERYSCHES STAATSMINISTERIUM FÜR ARBEIT UND SOZIALORDNUNG, FAMILIE UND FRAUEN.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Finantatori: Consiliul Judetean Sibiu, Bayerisches Staatministeriun fur Arbeit und Sozialordnung, Familie und Frauen


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349