ACTUALITATE

Condamnari cu executare in dosarul transferurilor. Cristi Borcea, cea mai grea pedeapsa

Condamnari cu executare in dosarul transferurilor. Cristi Borcea, cea mai grea pedeapsa

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de fotbalisti – George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Padureanu si Gigi Netoiu – au fost condamnati, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la inchisoare cu executare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea (foto), a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.cristi_borcea se stramba

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Tribunalul Bucuresti ii achitase, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca – realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean – din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279