SOCIAL

Conferinta Internationala de Educatie Nonformala INEC 2014 va avea loc la ULBS Sibiu!

Conferinta Internationala de Educatie Nonformala INEC 2014 va avea loc la ULBS Sibiu!

Conferinta Internationala de Educatie Nonformala INEC 2014 va avea loc la ULBS Sibiu!2

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va gazdui, in perioada 11-12 octombrie 2014, Conferinta Internationala de Educatie Nonformala- INEC 2014.

Evenimentul are ca obiectiv principal schimbul de bune practici in educatia nonformala si dezvoltarea deprinderilor specialistilor implicati in activitati educative nonformale. In acest sens, noi tehnici si metode intrebuintate in domeniu vor fi prezentate de catre cadrele didactice invitate: Daniel Mara si Liana Regina Iunesch, de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Fausto Telleri, de la Universitatea din Sassari, Italia si Manuel Avelino Pestano Perez, de la Universitatea ”La Laguna” din Tenerife, Spania.

“Educatia nonformala este forma educatiei care ofera o noua abordare a invatarii prin activitati placute si motivante. Avantajele activitatilor de educatie nonformala sunt multiple si vizeaza formarea tuturor deprinderilor specifice sistemului traditional de invatamant, la care se adauga abilitati obtinute in conditiile unei libertati de exprimare maxime. Educatia nonformala inseamna orice actiune organizata in afara sistemului scolar, prin care se formeaza o punte intre cunostintele predate de profesori si punerea lor in practica. Acest tip modern de instruire elimina stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse si al temelor obligatorii.”- coordonator conferinta prof. univ. dr. Daniel Mara.

Participantii la conferinta vor fi implicati pe parcursul celor doua zile in workshop-uri menite sa le dezvolte abilitatile educative nonformale: ”Am un vis- dezvoltarea unui proiect educativ”, ”Vreau sa fiu un profesor mai bun- planifica si construieste!”, ”Sa regandim viitorul- exercitii de gandire creativa”, ”Valorile mele vs. Valorile scolii mele”, ”Orientarea in cariera”, ”Pedagogie experientiala” si ”Cercetare-actiune in educatie”.

Lucrarile conferintei INEC vor debuta sambata, 11 octombrie 2014, cu o sesiune plenara care va avea loc de la ora 10:00 in Centrul de Reuniune Academica, Str. Banatului Nr. 6, Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279