SOCIAL

Congresul Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura la Sibiu!

Congresul Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura la Sibiu!

Congresul Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura la Sibiu!2

Cea mai importanta manifestare stiintifica din domeniul pneumologiei romanesti, Congresul Societatii Romane de Pneumologie, se va desfasura anul acesta la Sibiu, in perioada 8 — 11 octombrie, cu tema Plamanul si legaturile sale primejdioase. Ajuns la cea de-a XXIII-a editie, evenimentul aduce in prim plan istoria, traditia si dinamismul specialitatii de pneumoftiziologie.

Personalitati marcante din pneumologia romaneasca si europeana, dar si medici din alte specialitati, implicati in managementul patologiei respiratorii vor dezbate timp de patru zile cele mai noi informatii din domeniu. Lucrarile vor aborda cu precadere modul in care plamanul este implicat in diferite alte afectiuni.

‘Am ales Plamanul si legaturile sale primejdioase ca tema principala a editiei din acest an a Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie pentru a evidentia modul in care plamanul este interconectat cu intreg organismul. Plamanul are o foarte mare influenta asupra starii generale de sanatate si tocmai de aceea militam pentru o abordare multidisciplinara a patologiei respiratorii. Speram ca tematica Congresului sa provoace dezbateri constructive in randul medicilor pneumologi si al colegilor din alte specialitati, iar in acest fel sa reusim sa aprofundam cele mai complexe aspecte din patologia pulmonara’, a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

In 2014, cel de-al XXIII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie anunta un program bogat, in cadrul caruia vor fi discutate subiecte de maxima importanta pentru medicii pneumologi. Concret, vor fi prezentate si dezbatute lucrari referitoare la infectiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice si comorbiditatile asociate, afectarea pulmonara in bolile de sistem si patologia somnului.

Colaborarea internationala reprezinta o alta directie importanta in activitatea Societatii Romane de Pneumologie, de aceea, in cadrul manifestarii se vor desfasura si doua simpozioane comune, dintre care unul este cu Societatea Europeana de Pneumologie si al doilea cu Societatea Franceza de Pneumologie.

Totodata, manifestarea va debuta cu 10 cursuri interactive pre-congres, in cadrul carora care participantii vor observa proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilatiei non-invazive si chirurgiei toracice. De asemenea, vor fi dezbatute si cele mai noi informatii referitoare la pneumopatiile interstitiale difuze, ecografia pleurala si abordarea moderna a pacientului fumator.

Inregistrarea pentru participare in cadrul evenimentului se face online, completand formularul publicat pe site-ul website-ul oficial al evenimentului: www.congrespneumo2014.ro. Manifestarea va fi creditata cu puncte EMC.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349