SOCIAL

Consilier din Cisnadie, judetul Sibiu, gasit in incompatibilitate de ANI!

Consilier din Cisnadie, judetul Sibiu, gasit in incompatibilitate de ANI!

Consilier din Cisnadie, judetul Sibiu, gasit in incompatibilitate de ANI!2

Agentia Nationala de Integritate l-a descoperit in incompatibilitate pe ROGOS LUCIAN EMIL, consilier superior in cadrul Directiei pentru Agricultura Judeteana Sibiu, care detine simultan functia publica, si functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local Cisnadie, Jud. Sibiu.

Astfel, ROGOS LUCIAN EMIL a incalcat dispozitiile art. 94, alin. (1) si alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit carora ‘Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica. Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice’, si dispozitiile art. 97 din acelasi act normativ, potrivit carora: ‘functionarul public poate candida pentru o functie eligibila sau poate fi numit intr-o functie de demnitate publica. Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda (…) pana la incetarea functiei eligibile (…)’.

ROGOS LUCIAN EMIL a fost numit in functia publica de consilier superior in cadrul Centrului Directiei pentru Agricultura Judeteana Sibiu la data de 01 noiembrie 2007, iar, la data de 22 iunie 2012, i-a fost validat mandatul de Consilier local in cadrul Consiliului Local Cisnadie, Judetul Sibiu (mandatul 2012 — 2016).

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ROGOS LUCIAN EMIL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) incalcarea obligatiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective (…)’.

‘Persoana (…) fata de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (…) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului’.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309