CULTURA

Consilierii judeteni au vizionat filmul ”Judetul Sibiu: poarta de sud a Transilvaniei”

Consilierii judeteni au vizionat filmul ”Judetul Sibiu: poarta de sud a Transilvaniei”

Consilierii judeteni au vizionat filmul Judetul Sibiu poarta de sud a Transilvaniei2

Filmul de promovare ”Judetul Sibiu: poarta de sud a Transilvaniei” a fost prezentat astazi prima oara consilierilor judeteni intruniti in sedinta ordinara. Productia care are 15 minute prezinta cu ajutorul unor imagini spectaculoase, multe filmate special din elicopter, principalele puncte de atractie turistica si economica a judetului. Filmul este realizat de Studioul Astra Film, parte componenta a Muzeului Civilizatiei Traditionale Astra, o institutie aflata in surodinea Consiliului Judetean Sibiu.

”Ma bucur de o asemenea realizare si ii felicit pe directorul Astra Film, Dumitru Budrala, si echipa sa pentru aceasta productie care va contribui la o si mai buna vizibilitate a judetului nostru in tara si strainatate. Vom oferi cu placere filmul saptamana viitoare ambasadorilor si reprezentantilor acestora care vor fi prezenti la Sibiu la Conferinta internationala de prezentare a oportunitatilor de afaceri din judetul Sibiu”, a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu. La randul sau, prefectul judetului, Ovidiu Sitterli, prezent si el la sedinta de astazi, a felicitat realizatorii si Consiliul Judetean pentru aceasta initiativa. ”Apreciez efortul dumneavoastra si pot sa spun ca sunt mandru ca sunt sibian, ca traiesc pe aceste meleaguri. Filmul este echilibrat, in concordanta cu armonia in care toti locuitorii de aici, indiferent de etnie, au stiut sa convietuiasca de opt secole incoace”, a spus prefectul Sitterli.

Filmul este inclus in programul Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu si prima vizionare publica va fi sambata la Agnita. Saptamana viitoare va fi editat un dvd tradus in noua limbi care va fi pus la dispozitia tuturor institutiilor din subordinea Consiliului Judetean pentru a fi folosit in promovarea judetului.

Inainte de vizionarea filmului, cei 28 de consilieri prezenti la sedinta ordinara de astazi au votat in unanimitate toate proiectele de hotarari si rapoartele incluse pe ordinea de zi.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309