ADMINISTRATIE

Consiliul Judetean Sibiu continua sa modernizeze Spitalul de Psihiatrie

Consiliul Judetean Sibiu continua sa modernizeze Spitalul de Psihiatrie

Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” beneficiaza de fonduri substantiale din partea Consiliului Judetean Sibiu care au fost si vor fi folosite cu scopul de a moderniza cladirile in care se desfasoara activitatea spitalului. In cursul acestui an, la Spitalul de Psihiatrie vor avea loc ample lucrari de reabilitare, urmand sa fie deschise sase santiere si spitalul va beneficia de o dotare importanta.

Investitii Spital Psihiatrie, Sibiu 1

Lista investitii pentru anul 2016

Santierul pentru care se va face cea mai mare investitie va fi deschis la Pavilionul 14 pentru care Consiliul Judetean Sibiu a destinat 692.300 lei (proiectare si executie), acesta va fi etajat si mansardat, investitie. Lucrarile de reabilitare sunt necesare in vederea mutarii sectiei exterioare de la Boita, decizie luata pentru a reduce costurile de functionare a acestei sectii aflate la o distanta de 30 km.

Reparatii capitale vor avea loc si la Pavilionul central, construit in urma cu 153 de ani. Valoarea investitiei la Sectia Psihiatrie I, situata la etajul I din Pavilionul central, cu o suprafata de circa 1.380 mp, se ridica la 600.000 lei cu TVA. Conducerea spitalului estimeaza ca lucrarile vor incepe in mai-iunie si se vor finaliza in luna septembrie. Reparatii curente vor avea loc si la fatada Pavilionului central, pentru care s-au alocat 500.000 lei.

Investitii Spital Psihiatrie, Sibiu 4

De asemenea, reparatii capitale vor incepe si la Pavilionul V, destinat persoanelor cu dependenta, pentru care Consiliul Judetean a alocat 450.000 lei. Pavilionul V a beneficiat in cursul anului 2015 de lucrari de subzidire in valoare de 230.000 lei.

In acelasi timp, la Sectia Psihiatrie VI se vor inlocui usile, ferestrele si pardoseala, lucrare pentru care s-au alocat 45.000 lei. Si la magazia de materiale se vor face reparatii capitale in valoare de 50.000 lei.

Dupa ce anul trecut spitalul a achizionat o ambulanta tip A II pentru consulturile intraspitalicesti, in valoare de 133.737 lei cu TVA, anul acesta parcul auto va fi dotat cu un tractor multifunctional pentru tuns iarba si curatat zapada, avand in vedere ca spitalul se intinde pe o suprafata de 13 hectare.

Cea mai importanta investitie a anului 2015: lift exterior cu targa

Cea mai importanta investitie pentru pacientii si angajati spitalului, finalizata la sfarsitul anului trecut, a fost  montarea unui lift exterior cu targa, in spatele Pavilionului central. Suma alocata de catre Consiliul Judetean Sibiu pentru constructia casei liftului (amenajată de la subsol, parter, doua etaje si pana la mansarda), pentru achizitionarea si montarea liftului, a fost de 450.000 lei cu TVA.

Investitii Spital Psihiatrie, Sibiu

Ne-a preocupat sa rezolvam problema transportului pe verticala a pacientilor imobilizati, dar si a alimentelor si a lenjeriei. Prin montarea acestui lift, am usurat munca personalului institutiei, precum si confortul pacientilor. Imbunatatirea conditiilor de munca pentru personalul medical si auxiliar, dar si a conditiilor hoteliere pentru pacientii din cele trei spitale pe care le avem in subordine este o prioritate pentru Consiliul Judetean Sibiu si ne bucuram cand oamenii aflati in suferinta si cei care ii ingrijesc sunt multumiti”, a explicat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

 

O alta investitie a a laboratorul de analize al spitalului si-a extins activitatea si a fost dotat cu aparatură moderna, constand in analizor automat de imunologie, aparat electroforeza, hota, termostat, microscop, linie Eliza semiautomata, coagulometru semiautomat, precum si cu mobilier nou, în valoare totală de 190.000 lei.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275