CULTURA

Constantin Chiriac in recital extraordinar la Festivalul International de Teatru Oradea!

Constantin Chiriac in recital extraordinar la Festivalul International de Teatru Oradea!

Constantin Chiriac in recital extraordinar la Festivalul International de Teatru Oradea!2

Constantin Chiriac a fost invitat sa sustina un recital de poezie in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului International de Teatru Oradea (FITO), organizat de Teatrul Regina Maria in parteneriat cu Fundatia Culturala FITO, in perioada 20 septembrie – 12 octombrie.

Recitalul intitulat „Metanie tie, Parinte!” va avea loc vineri, 26 septembrie, ora 17:00 la Catedrala Greco-Catolica Sf. Nicolae din Oradea. Constantin Chiriac va interpreta poezii de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotrus, Stefan Augustin Doinas, Radu Gyr, William Shakespeare, R. M. Rilke, ce aduc in prim-plan intrebarile fundamentale ale omului in raport cu sine si cu creatorul. Recitalul este un spectacol despre viata, moarte, destin, credinta si, mai ales, despre iubire.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 si fondatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. A fost vicepresedinte al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 (2004-2007), iar apoi membru al Comisiei de selectie si de monitorizare a oraselor candidate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana (2008-2012).

A primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana (2010), iar in anul 2014 a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Romanesc. A jucat in peste 20 de filme, in circa 50 de spectacole, peste 20 de one-man show-uri, sustinand recitaluri in peste 50 de tari din lumea intreaga. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara “Morometii” (regia Stere Gulea), “Croaziera” (regia Mircea Daneliuc) si “Undeva la Palilula” (regia Silviu Purcarete).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279