CULTURA

Constantin Chiriac in recital la Manastirea Putna!

Constantin Chiriac in recital la Manastirea Putna!

Constantin Chiriac in recital la Manastirea Putna!

Constantin Chiriac va sustine doua recitaluri de poezie ce vor avea loc vineri 19 septembrie si sambata 20 septembrie la Manastirea Putna. Cele doua recitaluri fac parte din programul colocviului „Jertfa si creatie”, organizat de Fundatia „Credinta si creatie. Acad. Zoe Dumitrescu Busulenga – Maica Benedicta”.

In calitate de presedinte al fundatiei „Credinta si Creatie. Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga – Maica Benedicta”, Dan Haulica a fost spiritul tutelar al colocviului anual al fundatiei, desfasurat la Manastirea Putna, incepand cu anul 2007. La sarbatorirea a 300 de ani de la martiriul Sfintilor Brancoveni, colocviul din acest an are tema „Jertfa si creatie” si se va desfasura in perioada 18-20 septembrie. Slujba Parastasului de 40 de zile pentru acad. Dan Haulica va avea loc la Manastirea Putna, sambata, 20 septembrie, ora 10.

Primul recital al actorului Constantin Chiriac va avea loc in seara zilei de vineri 19 septembrie si va cuprinde poezii de Lucian Blaga, reunite sub titlul „Aici e casa mea”. Recitalul de sambata 20 septembrie, intitulat „Metanie tie, Parinte!” este un spectacol despre viata, moarte, destin, credinta si, mai ales, despre iubire, ce isi propune sa aduca in prim-plan intrebarile fundamentale ale omului in raport cu sine si cu creatorul.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 si fondatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. A fost vicepresedinte al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 (2004-2007), iar apoi membru al Comisiei de selectie si de monitorizare a oraselor candidate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana (2008-2012). A primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana (2010), iar in anul 2014 a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Romanesc. A jucat in peste 20 de filme, in circa 50 de spectacole, peste 20 de one-man show-uri, sustinand recitaluri in peste 50 de tari din lumea intreaga. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara “Morometii” (regia Stere Gulea), “Croaziera” (regia Mircea Daneliuc) si “Undeva la Palilula” (regia Silviu Purcarete).

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309