SOCIAL

Constantin Oprean, premiat de Guvernul Chinei

Constantin Oprean, premiat de Guvernul Chinei

constantin oprean, ulbs, premiat in China 2

Presedintele Senatului Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a fost distins de catre Guvernul Republicii Populare Chineze cu Medalia si Diploma de Excelenta pentru servicii remarcabile aduse dezvoltarii Institului Confucius.

Distinctia a fost oferita in cadrul celei de a zecea Conferinte a Institutelor Confucius de la Shanghai, eveniment organizat sub patronajul Presedintelui Chinei, Xi Jinping, in perioada 6-10 decembrie 2015. Medalia si Diploma de Excelenta au fost inmanate de doamna Liu Yandong, viceprim-ministru al Republicii Populare Chineze.

In cadrul conferintei Forumului Presedintilor de Institute Confucius, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat lucrarea: ”Institutul Confucius din Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu: un pilon important al dezvoltarii durabile”, un nou prilej de promovare a imaginii ULBS si a Romaniei, in lume.

In cuvantul de deschidere a sedintei festive, doamna Liu Yandong arata ca, in prezent, in lume functioneaza peste 500 de Institute Confucius si 1000 de clase Confucius, in care sunt angrenati peste 44.000 de profesori care predau limba si cultura chineza.

Pana in prezent au obtinut testul de competenta lingvistica in limba chineza peste 6 milioane de oameni.

China va investi in afara Chinei, in urmatorii 5 ani peste 500 de miliarde de dolari americani. Unul din marile proiecte ale Chinei este constructia ”Drumului matasii”, cu implicatii economice de care vor beneficia peste 65 de tari din Asia, Africa si Europa.

Cu acest prilej a fost infiintata Fundatia Internationala ”Prietenii Institului Confucius”, iar prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a fost ales in bordul acesteia.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309