POLITICA

Constantin Trihenea despre Gala Bute: Totul a fost legal, a fost o mare oportunitate

Constantin Trihenea despre Gala Bute: Totul a fost legal, a fost o mare oportunitate

 

imageFostul prefect de Sibiu si director al Hidroelectrica, Constantin Trihenea a declarat, vineri, pentru esibian.ro ca sponsorizarea acordata de Hidroelectrica pentru Gala Bute a fost „legala si si-a atins scopul”.

Pe omul care a semnat contractul de sponsorizare in dosarul in care Elena Udrea este arestata preventiv, nu l-a cautat niciun procuror, pana acum.  „Totul a fost legal si contractul de sponsorizare si-a atins scopul. A fost o oportunitate pentru noi sa sustinem un astfel de eveniment, pentru ca nu stiu cand Romania va mai avea sansa de a organiza o gala pentru un campion mondial”, a declarat Constantin Trihenea. Acesta a adaugat ca el a fost doar cel care a semnat contractul, in calitate de director, pentru ca a existat o Hotarare de Guvern in acest sens si a avut si acordul Consiliului de Administratie al Hidroelectrica. „A existat temei pentru semnarea contractului, in acel an Hidroelectrica fiind pe profit. Nu a existat niciun lobby, nicio presiune din partea nimanui”, a explicat Trihenea.

In dosarul „Gala Bute” este implicat si un alt sibian, senatorul Ion Ariton. Fostul lider PDL Sibiu este cercetat sub control judiciar, tocmai pentru ca, spun procurorii, in calitatea sa de ministru al economiei, a constrans mai multe societati de stat, printre care si Hidroelectrica, sa sponsorizeze gala de box.

Principalul „cap de afis” in dosar este Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii in Guvernul Boc. Udrea se afla, in acest moment in arest preventiv, in dosarul „Gala Bute”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275