ACTUALITATE

Consumul moderat de alcool dauneaza grav sanatatii

Consumul moderat de alcool dauneaza grav sanatatii

Nu mai putin de 7 tipuri de cancer sunt asociate cu consumul chiar si moderat de alcool, potrivit unei cercetatoare de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda, care a realizat o serie de analize, cu scopul de a afla legatura dintre consumul de alcool si aparitia anumitor tipuri de cancer.

Alcool

Rezultatele studiului publicat in revista Addiction au aratat ca nu mai putin de 7 tipuri de cancer pot fi asociate chiar si cu consumul moderat de bauturi alcoolice: cancerul de ficat, cel de gura, de gat, de laringe, de esofag, de colon, de intestine si cel de san, noteaza Descopera.

Desi alcoolul nu este singura cauza a acestor boli, s-a dovedit ca substanta se afla insa printre principalii factori care determina aparitia lor. De asemenea, specialista neozeelandeza a notat in studiul sau ca afectiunile mentionate anterior sunt intalnite in proportie de 5,8% in randul pacientilor diagnosticati cu cancer la nivel mondial.

Concluzia la care a ajuns Jennie Connor se bazeaza pe cercetari realizate de-a lungul a cateva decenii de specialistii World Cancer Research Fund, International Agency for Research on Cancer, World Health Organization si alte grupuri si asociatii cu activitate in domeniul prevenirii aparitiei cancerului. In cadrul acestor investigatii s-au determinat, de asemenea, legaturi inca neclare intre consumul de bauturi alcoolice si aparitia cancerului de piele, de prostata si de pancreas.

,,Cele mai mari riscuri sunt asociate cu consumul crescut de alcool, insa afectiunile pot fi corelate si cu consumul redus si moderat de alcool, datorita distributiei alcoolului in randul populatiei”, a declarat Jennie Connor pentru The Guardian.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309