ECONOMIE

Continental a inaugurat o noua cladire de 7000 mp la Sibiu!

Continental a inaugurat o noua cladire de 7000 mp la Sibiu!

DCIM103GOPRO

Continental Sibiu, filiala a corporatiei Continental, unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto, a inaugurat o noua cladire pentru activitatile de cercetare si dezvoltare ale companiei.

Aceasta dispune de doua etaje cu o suprafata de 7.000 m2, care numara laboratoare intinse pe mai mult de 1.000 m2 si un spatiu de birouri pentru 400 de ingineri. Lucrarile au inceput in martie 2014 si au fost finalizate in luna octombrie. Investitia s-a ridicat la 6,5 milioane de euro. Impreuna cu noua constructie, locatia Continental se intinde pe o suprafata de peste 12.000 m2.

“In centrul de cercetare si dezvoltare tintim catre cele mai noi tehnologii si dezvoltam produsele industriei auto de maine, venind in intampinarea nevoilor clientilor nostri in ceea ce priveste preocuparea permanenta pentru condusul in siguranta si confort. Angajatii nostri sunt implicati in proiecte globale, iar clientii nostri sunt producatorii de top din industria auto. Cresterea centrului R&D in Sibiu este un rezultat al eforturilor noastre din ultimii ani si o recunoastere a muncii noastre extraordinare”, explica Dr. Liviu Balan, coordonator R&D Sibiu.

“Prin toate activitatile companiei din Romania am putut sa crestem in ultimii ani cu peste 1.000 de persoane anual. Pentru ca am inmultit activitatile noastre de cercetare si dezvoltare in Romania, numarul angajatilor a crescut pana la aproximativ 4.000 in locatiile Iasi, Sibiu si Timisoara, care joaca un rol important la nivel global in structura R&D Continental. Aceasta extindere subliniaza importanta Sibiului pentru activitatile noastre din Romania si ne ofera posibilitatea de a creste in continuare in acest loc. Noua cladire din Sibiu ofera conditii excelente de munca si acces la tehnologii de ultima ora pentru actualii si pentru viitorii angajati”, spune Prof. Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul de cercetare si dezvoltare al Continental Romania.

Continental detine in Sibiu si o fabrica cu patru module de productie unde sunt fabricate unitati electronice de control pentru industria auto. Aproximativ 3.000 de angajati lucreaza pentru Continental Sibiu.

“Continental a fost una dintre primele companii care au inaugurat o afacere in Sibiu. La momentul actual, suntem una dintre cele mai mari companii din aceasta zona industriala. Ne vom continua dezvoltarea in ceea ce priveste volumul si ne vom extinde activitatile in inginerie atat in R&D, cat si in productie. Urmatorul proiect, dupa finalizarea noii cladiri, vizeaza construirea unui nou modul de productie, cel de-al cincilea, si implicit extinderea capacitatatii de productie“, sustine Dr. Sami Krimi, General Manager al Continental Automotive Systems Sibiu.

In sectiunea Comunicate de presa a portalului Continental Romania gasiti si alte informatii despre activitatile companiei.

Continental dezvolta tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor si a bunurilor acestora. In calitate de partener de incredere, furnizorul international de componente auto, producator de anvelope si partener industrial ofera solutii durabile, sigure, confortabile, individuale si la preturi accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope si ContiTech, concernul a inregistrat in anul 2014 o cifra preliminara de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro si are in prezent peste 190.000 de angajati in 49 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2013, Continental a investit peste  830 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie  al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.300 de angajati si isi va mari echipa cu aproximativ 1.500 de noi membri in Romania.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275