CULTURA

Copiii au festivalul lor de teatru. Festivalului Tanar de la Sibiu!

Copiii au festivalul lor de teatru. Festivalului Tanar de la Sibiu!

Ateliere cu jucarii pentru copii la Teatrul Gong cu ocazia sarbatorilor de iarna!1

Copiii si tinerii din Sibiu vor avea, de anul acesta, un festival de teatru destinat doar lor. In perioada 30 septembrie – 4 octombrie, Teatrul pentru Copii si Tineret „Gong” Sibiu organizeaza, prima editie a Festivalului Tanar de la Sibiu.

Editia pilot a Festivalului Tanar de la Sibiu reuneste artisti din Franta, Germania, Polonia, Romania si Spania, ce vor prezenta evenimente in salile Teatrului „Gong”, la Sala Thalia, la Sala Studio de la Casa de Cultura a Sindicatelor, dar si in Libraria Habitus. Festivalul este o initiativa curajoasa ce s-a nascut din necesitatea de a oferi spectacole specifice tuturor publicurilor pentru care Teatrul „Gong” lucreaza. Fiecare varsta are nevoile, problemele, placerile ei si Teatrul Gong incearca sa raspunda tuturor acestora cu spectacole diverse, cu povesti clasice si contemporane, formule teatrale noi, cu ateliere, conferinte interactive si concerte. „Pentru noi a fost important ca prin acest program sa definim doua sectiuni cheie: copii/kids si tineret/youth. ”, a declarat Adrian Tibu managerul teatrului. Ca un inedit in sectiunea kids vor fi prezentate, printre altele, in premiera, un spectacol pentru copii cu varsta intre 0 si 3 ani, dar si un spectacol cu proiectii speciale pentru care cei mici vor primi ochelari 3D. In sectiunea youth au fost selectate spectacole care se adreseaza direct adolescentilor, vorbind despre problemele lor – de la scoala si de acasa, cu profesorii, colegii sau parintii – si urmate de discutii cu publicul, show-uri de dans, ateliere de teatru – forum si conferinte despre animatie.

Primii artisti confirmati in programul oficial sunt actorii Teatrului National din Cluj Napoca. Alaturi de Ada Milea, actorii Dragos Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Bailescu, Cristian Rigman, Sanziana Tarta si Adrian Cucu vor reinventa povestea celebrului pinguin Apolodor intr-un spectacol – concert exaltant. Evenimentul va avea loc vineri, 2 octombrie, ora 20:00, la Sala Thalia din Sibiu.

„Apolodor este un fel de harta muzicala a calatoriilor pinguinului lui Gellu Naum. In loc de fotografii, el are un ecran cu umbre miscatoare. In acea zona, orice om isi poate schimba forma pentru a deveni personaj. Exista si personaje (in special animale) care indata ce ies din ecran pot parea oameni. Se interactioneaza mult cu publicul, iar echipa muzicala e mereu gata sa para transportata in alta parte a Globului. Memoria tuturor este ajutata de hartiute lipite peste tot (inclusiv pe instrumente si personaje) si povestea se recompune cu ajutorul unui personaj care locuieste in frigiderul mobil al pinguinului. Cantecele sunt adaptari ale vechilor piese de pe albumul Apolodor. Pe acea inregistrare am cantat impreuna cu Dorina Chiriac, Radu Banzaru si Adrian Mihai, iar acum am reconstruit piesele folosind actori ai nationalului clujean. Sper sa transmitem macar o farama din frumusetea acestui text minunat.”, a declarat Ada Milea.

Acest eveniment este finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de UNITER prin fondul de timbru teatral.

Biletele pentru editia pilot a Festivalului Tanar de la Sibiu vor fi puse in vanzare incepand cu data de 18 septembrie atat la sediul teatrului, cat si online prin teatrulgong.ro si eventim.ro, in Librariile Humanitas si in magazinele Germanos, Domo, Orange si Vodafone din toata tara. Pretul unui bilet variaza intre 7 si 15 lei, in functie de spectacol si locul in sala. Pentru biletele achizitionate in reteaua Eventim se percepe un comision de 10%.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275