SOCIAL

Copiii de gradinita dintr-un cartier din Sibiu vor fi inghesuiti in clase de 16 metri patrati!

Copiii de gradinita dintr-un cartier din Sibiu vor fi inghesuiti in clase de 16 metri patrati!

Copiii de gradinita dintr-un cartier din Sibiu vor fi inghesuiti in clase de 16 metri patrati!2

Copiii de gradinita dintr-un cartier intreg din Sibiu se vor inghesui in clase de 16 metri patrati, amenajate intr-o scoala, constructia gradinitei noi oprindu-se la jumatate.

In judetul Sibiu exista 319 unitati de invatamant, din care 146 sunt unitati cu personalitate juridica, iar 173 sunt structuri ale acestora. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) afirma ca toate aceste unitati au primit autorizatii sanitare de functionare, indeplinind conditiile necesare.

Cu cateva zile inainte de in inceperea anului scolar, in scoli si gradinite este forfota mare: in unele se mai fac ultimele lucrari, in altele se face intens curatenie, iar in cateva s-a trecut la amenajarea claselor astfel incat totul sa fie pregatit pentru luni.

In municipiul Sibiu, de la inceputul anului si pana in prezent au fost facute lucrari in valoare de peste 2,7 milioane de lei la cladiri in care functioneaza unitati de invatamant, spun reprezentantii Primariei.

A fost vorba despre reabilitarea unor fatade, inlocuirea tamplariei, amenajarea unor rampe pentru persoanele cu dizabilitati, amenajarea unor sisteme de drenaj, a hidroizolatiei si reabilitarea sistemelor pluviale, modernizarea unor instalatii de apa, reabilitarea unor instalatii termice sau a sistemelor de alarma, refacerea unor instalatii termice sau instalarea unor sisteme de supraveghere video.

Pana la sfarsitul lunii septembrie se vor finaliza alte lucrari, in valoare de peste 3,5 milioane de lei, fara ca santierele sa afecteze desfasurarea cursurilor, sustine Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349