DIVERTISMENT

Craciun fara bariere religioase: studenti ortodocsi, catolici si musulmani, in jurul bradului, in caminele ULBS

Craciun fara bariere religioase: studenti ortodocsi, catolici si musulmani, in jurul bradului, in caminele ULBS

studentii si rectorul ulbs impodobesc bradul

Fie că sunt de religie ortodoxa, catolica sau musulmana, studentii din caminele Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu au sarbatorit impreuna Craciunul. Au facut gogosi, mere coapte, placinta cu mere si au ascultat colinde. Totul s-a intamplat marti seara, in 24 noiembrie, cu o luna inainte de Ajunul Craciunului, cand ULBS a organizat a doua editie a evenimentului ”Parfum de Craciun in fiecare Camin”.

Cele mai gospodine dintre studente si-au pus sortul de gospodine si au intrat in bucatarie. Timp de cateva ore, ele au pregatit pentru colegii si colegele lor bunatati dupa retete invatate bunici. ”Reteta de gogosi am invatat-o de la mama, dar bunica este cea care ne-a transmis secretul”, spune Anca, studenta la Relatii Internationale, Stiinte Politice si Studii de Securitate. ”Asistenta” i-a fost colega de an, Alexandra, cea ca a fost ”responsabila” de coptul merelor cu scortisoara si rom.

Intre timp, ceilalti colegi s-au ocupat de impodobitul caminelor si a brazilor. Inclusiv parcul din fata cladirilor a fost inundat de lumina calda a instalatiilor. Totul sub coordonarea administratorilor caminelor si a directorului general administratvi adjunct al ULBS, conf. univ. dr. Ramona Todericiu.

De la sarbatoarea studentilor nu a lipsit nici rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. Acesta a colindat si a impodobit bradul impreuna cu studentii. ”Va doresc tuturor sa va bucurati de Craciun, alaturi de familii si toti cei dragi si sa ne vedem sanatosi in anul care vine”, le-a transmis rectorul.

Studentii straini au intrat in atmosfera

Nici studentii straini, veniti la Sibiu prin intermediul programelor Erasmus si Erasmus+ nu au ramas indiferenti la sarbatoarea din camine. Ei au pregatit chiar un program de colinde tranitionale, s-au infruptat din gogosi si placinta cu mere si si-au facut sefie-uri cu bradul de Craciun.

”Ne bucuram foarte mult ca acest eveniment este primit cu atata entuziasm de catre studenti. Este un prilej de bucurie pentru toti, romani si straini. Am decis sa organizam petrecerea de Craciun cu o luna inainte pentru ca studentii sa se poata bucura cat mai mult de aceasta sarbatoare”, a explicat Ramona Todericiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349