SOCIAL

Creste numarul copiilor nascuti in Sibiu. Mai multi baieti decat fete

Creste numarul copiilor nascuti in Sibiu. Mai multi baieti decat fete

Sibiul sta bine la capitolul natalitate. Pentru al cincilea an consecutiv, la maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu numarul copiilor veniti pe lume a fost mai mare decât in anul precedent.

indemnizatie crestere copii

Potrivit reprezentantilor SCJU Sibiu, in 2017 s-au inregistrat 2990 de nasteri, dintre care 55 gemelare si una de tripleti. Per total, s-au inregistrat 3047 de nou-nascuti, dintre care 1587 de baieti si 1460 de fete, cu 6,5% peste numarul nou-nascutilor din 2016. Comparativ cu anul 2013, numarul nasterilor a crescut cu 21%.

Cea mai prolifica luna a fost septembrie cu 282 de nou-nascuti iar cea mai slaba – aprilie cu 206 nou-nascuti.

Motivul principal al cresterii adresabilitatii catre maternitatea SCJU Sibiu este reprezentat de conditiile foarte bune din cadrul acesteia, atat din perspectiva facilitatilor de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi si grup sanitar propriu) cat si a celor de ingrijire si tratament, personalul medical al maternitatii avand printre cele mai bune rezultate din tara.

Despre maternitatea SCJU Sibiu

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din Romania, dupa ce a traversat un proces complex de reabilitare si modernizare in valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sanatatii printr-un program de finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele si copiii fiind ingrijiti in spatii complet renovate, modernizate si dotate corespunzator.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309