SPORT

Cristi Pustai, din cel mai statornic antrenor, la globetrotter. Revine la Gaz Metan?

Cristi Pustai, din cel mai statornic antrenor, la globetrotter. Revine la Gaz Metan?

CRISTI PUSTAI

Tehnicianul mediesean Cristi Pustai nu are prea mult noroc dupa ce a parasit-o pe Gaz Metan. Dupa ce a petrecut sapte ani la Chimica Tarnaveni (2000-2007) si alti sase ani pe banca Mediasului (2007-2013), Pustai a schimbat trei echipe in doar doi ani: Pandurii Tg. Jiu (ianuarie 2013-aprilie 2014), ASA Tg. Mures (9 etape) si Rapid Bucuresti (ianuarie-aprilie 2015). Acum, el ar putea reveni la Gaz Metan, formatiie care se afla pe locurile retrogradabile, la doar 3 puncte de primul loc salvator.
De la ultima echipa a fost demis dupa numai patru luni. Marti seara, Cristi Pustai si-a reziliat contractul cu FC Rapid, el urmand sa fie inlocuit in functia de antrenor principal de italianul Cristiano Bergodi, a declarat, marti seara, pentru MEDIAFAX, actionarul majoritar al gruparii giulestene, Valerii Moraru.
„Domnul Pustai nu mai este antrenorul Rapidului din aceasta seara. Am ajuns la un acord de reziliere a contractului si in momentul de fata consider ca asta este cea mai buna solutie pentru Rapid. In locul dansului va fi instalat Cristiano Bergodi. Am discutat deja cu dansul, maine (n.r. – miercuri) este la Bucuresti si vom semna contractul. Nu am stabilit durata, dar nici nu este nevoie. Obiectivul dansului va fi clar evitarea retrogradarii”, a spus, pentru MEDIAFAX, Valerii Moraru.
Oficialul a adaugat ca era de datoria lui sa faca o schimbare la nivelul conducerii tehnice avand In vedere cele trei infrangeri consecutive din Liga I: „Eu am lucrat extraordinar de bine cu domnul Pustai. Ii multumesc pentru ce a facut la Rapid, Insa era de datoria mea sa fac aceasta schimbare. Eu sunt aici sa fac absolut totul pentru ca Rapidului sa-i fie bine. Sper ca de-acum inainte echipa sa mearga din ce in ce mai bine si sa-si atinga obiectivul”.
Cristian Pustai a condus marti dupa-amiaza ultimul antrenament al echipei la finalul caruia a avut o Intalnire de cateva ore cu actionarul Valerii Moraru In cadrul careia s-a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului.
Cristian Pustai, in varsta de 49 de ani, a fost numit la conducerea tehnica a Rapidului in iarna, la 8 ianuarie. Dupa disputarea a 26 de etape, Rapid este pe locul 16, retrogradabil, cu 22 de puncte, la sase puncte de locul 12, care asigura ramanerea in Liga I, pozitie ocupata de FC Brasov.
Cristiano Bergodi,in varsta de 50 de ani, a mai pregatit Rapidul in sezonul 2007-2008, reusind sa castige Supercupa Romaniei. El a fost demis atunci dupa doar cateva luni. In Romania, Bergodi a mai antrenat echipele FC National, CFR Cluj, Politehnica Iasi si Steaua Bucuresti. Bergodi a mai pregatit in cariera sa formatiile Imolese, Sassuolo, Modena, Pescara si Brescia.

Foto: www.fanatik.ro, www.gaz-metan-medias.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309