ECONOMIE

Croitoru (BNR), la Sibiu: nu ne temem de deflatie dar ne asteptam sa vina. Vezi in ce domeniu va fi un nou boom

Croitoru (BNR), la Sibiu: nu ne temem de deflatie dar ne asteptam sa vina. Vezi in ce domeniu va fi un nou boom

 

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu se teme ca Romania va intra in deflatie, in urma reducerilor de TVA, dar este foarte posibil sa seimage intample acest lucru, a declarat, la Sibiu, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.”Se stie ca deflatia este un fenomen mai periculos decat inflatia, insa exista si deflatie buna. Reducerea TVA este un soc ce poate duce la deflatie, dar nu este periculoasa, deoarece deflatia nu este cauzata de o supraproductie. BNR se asteapta sa se intample acest lucru, dar nu este ingrijorata”, a spus Croitoru.

La intalnirea cu studentii Facultatii de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Croitoru a mai facut o previziune: in curand, piata imobiliara din Romania va cunoaste un nou boom, dar si o alta criza. „Mai devreme sau mai tarziu vom avea un nou boom imobiliar, dar cu siguranta, va veni si o noua criza”, a explicat Croitoru, care a avertizat ca singura metoda pentru ca Romania sa se dezvolte sunt reformele structurale, mai exact, un program serios de constructie de autostrazi.

Intalnirea de la ULBS a avut loc in cadrul programului „Dialogurile ULBS”. La finalul întâlnirii cu studentii, Lucian Croitoru a primit o placheta din partea Facultatii de Stiinte Economice, pentru „prestigioasa activitate in domeniile economic si financiar”.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279