SPORT

CSU Atlassib Sibiu, cea mai mare finatare pe Agenda sportiva a Consiliului judetean

CSU Atlassib Sibiu, cea mai mare finatare pe Agenda sportiva a Consiliului judetean

 Echipa de baschet CSU Atlassib Sibiu este beneficiarul celei mai mari finantari prin intermediul Agendei sportive 2016 a Consiliului judetean Sibiu. Pentru participarea in campionatul national, CSU a primit 100.000 lei (aprox. 22.000 euro), din totalul de 450.000 lei alocati.

Pe langa finantarea echipei de baschet, alte 43 de proiecte au primit bani de la CJ Sibiu:  23 de proiecte din categoria sportul de performanta si 20 de proiecte din categoria sportul pentru toti.

„Miscarea sportiva, fie ca vorbim de sportul de performanta, fie de sportul de masa, este importanta si pentru vizibilitatea pe care o aduce judetului Sibiu pe plan national si international, dar si pentru valorificarea potentialului turistic pe care il are judetul nostru. Rolul Consiliului Judetean Sibiu este acela de a acorda un sprijin financiar acestor evenimente si competitii sportive, carora le urez succes”, a precizat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Pentru sportul de performanta, cea mai mare suma, 100.000 lei, a fost alocata Clubului Sportiv Universitar Sibiu in vederea pregatirii si participarii echipei CSU Sibiu in Liga Nationala de Baschet Masculin 2016. Alti 30.000 lei au fost alocati Clubului Sportiv Sibiu Sport Project pentru Turul Ciclist al Sibiului 2016, in timp ce echipa de handbal feminin C.S. Magura Cisnadie a primit 28.000 lei pentru performanta in Liga Nationala. Evenimentul ecvestru cu participare internationala – Transylvania Horse Show este sustinut de Consiliul Judetean Sibiu cu 18.000 lei, iar Sibiu Rally Challange este finantat cu 10.000 lei. Celelalte competitii cuprinse in categoria sportului de masa beneficiaza de sume cuprinse intre 2.000 si 8.000 lei.

In ceea ce priveste categoria sportul pentru toti, cea mai generoasa suma a fost alocata Asociatiei Club Sportiv Pro Cycling pentru Geiger MTB Challenge, asociatie care a mai primit 14.000 lei pentru Criteriul Primaverii, editia a IV-a, ce va avea loc in data de 14 mai.

Artele martiale sunt si ele sustinute cu 20.000 lei, directionati spre Asociatia Club Sportiv Mushashi Dojo Sibiu. Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu beneficiaza de 12.000 lei pentru proiectul „Educatie prin sport – Cupa Liceelor la fotbal”. Cate 11.000 lei fiecare primesc Asociatia PeDale Sibiu pentru Cindrel InAlergare, editia a 5-a si Clubul Sportiv 2X2 Race pentru Evenimentul INOV8 2X2 RACE. Si Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu i se aloca 10.000 lei pentru Cupa Student Smart 2016, editia a IV-a.

Alte evenimente precum Sibiu Streetball Winter, Cupa de ski Arena Copiilor la schi alpin compus din GS KIDS RACE slalom urias, Night Crosss Challenge, Duathlon Challenge, Serbarile Estivale ale Zapezii, edtia a XXII-a, Zilele sportive ale Rasinarului, editia a VII-a, s.a., au primit o finantare cuprinsa intre 2.500 si 8.000 lei.

 Lista completa cu finantarile acordate pe Agenda sportiva

CSU Atlassib Sibiu invinge la limita pe CSM U Oradea!2


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309