ACTUALITATE

Cum ”ajuta” statul la falsificarea branzei de Sibiu. Ajutorul social a castigat lupta cu salariul de 3000 lei pe luna

Cum ”ajuta” statul la falsificarea branzei de Sibiu. Ajutorul social a castigat lupta cu salariul de 3000 lei pe luna

Ciobanii din Marginimea Sibiului se plang de faptul ca, din cauza ajutoarelor sociale pe care statul le ofera, putini sunt cei care isi mai doresc sa munceasca. In ciuda faptului ca sunt dispusi sa ofere salarii pe care putini oameni cu studii superioare le primesc, ciobanii nu gasesc personal care sa aiba grija de mioare.

„Trebuie sa ne gospodarim singuri. Din comoditate, nu vor sa munceasca. Ca sa muncesti, e greu. Sa te scoli dimineața, sa mulgi, e foarte greu. Mai bine stai si astepți ajutorul social. Care… domnii de la Guvern le da ajutor sa stea acasa. Nu sa vina sa munceasca”, spune Ion Hoadea, care ar avea nevoie de cel putin doi oameni, fiind dispus sa ii plateasca si cu 3000 lei pe luna.

Din aceste motive, spun oierii, tot mai putina branza de pe piata este autentica, de la Sibiu. Sub 10%, spune Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine. „Din cei care vand branza pe pietele bucurestene, nu stiu daca 10% sunt sibieni si au branza autentica de Sibiu”.

Producatorii autohtoni prefera sa vanda doar in Sibiu, desi in hala de branza nu intra decat 20-30 de clienti pe ora, infim fata de supermarketuri.

Potrivit asociatiei crescatorilor de ovine, in Romania a ajuns sa se vanda pana si branza importata din Bulgaria ca fiind branza de Sibiu.

Sursa: digi24.ro

cioban


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279