SANATATE

Cum sa faci fata la o tuse rebela? Leacurile bunicii te pot salva!

Cum sa faci fata la o tuse rebela? Leacurile bunicii te pot salva!

Fluctuatiile de temperatura din aceasta perioada favorizeaza inmultirea bacteriilor din corpul uman si, mai ales, aparitia afectiunilor respiratorii, din aceasta categorie face parte si tusea. Daca te confrunti cu o tuse rebela, cu aspect acut, trebuie sa-i acorzi o importanta majora, deoarece nu orice tratament medical prescris poate sa vindece aceasta afectiune.

Nu stii ce sa faci pentru a scapa mai repede de tuse si pentru a nu te indopa cu medicamente? Leacurile bunicii te pot salva! Incearca cele mai bune tratamente naturale din plante recunoscute pentru tratarea afectiunnilor aparatului respirator: ceaiul de potbal si patlagina, de lumanarica sau ceaiul din muguri de brad.

tuse rebela, ceai potbal

Unul dintre ceaiurile care te ajuta sa scapi de tusea rebela este cel din flori si frunze de potbal (2 lingurite) combinate cu frunze de patlagina (o lingurita). Din acest amestec, de potbal si patlagina, puneti 2 lingurite intr-o cana si turnati peste 250 mililitrii de apa clocotita. Lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi strecurati. Serviti cate o cana de ceai dimineata inainte de a va ridica din pat.

Alt remediu care contribuie la eliminarea mucoaselor de pe caile respiatorii este ceaiul din mugur de brad: 12 grame de muguri dati intr-un clocot si lasati la infuzat 5 minute.

tuse rebela, ceai lumanarica

De asemenea, ceaiul de lumanarica potoleste tusea si elimina flegma.Acesta se prepara astfel: se toarna 200 mililitrii de apa fierbinte peste o lingurita de flori. Ceaiul se bea de doua ori pe zi.

Surse foto: www.televiziunea-medicala.ro, topremediinaturiste.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309