POLITICA

Cum se RECONFIGUREAZA judetul Sibiu DUPA ALEGERI?

Cum se RECONFIGUREAZA judetul Sibiu DUPA ALEGERI?

Cum se RECONFIGUREAZA judetul Sibiu DUPA ALEGERI2

Potrivit liderului PNL Sibiu, Mircea Cazan, USL nu a mai existat in judet dupa ruperea Uniunii la nivel central, in schimb cu democrat-liberalii a fost o colaborare buna si pana acum in Sibiu.

Liderul PNL Sibiu a declarat ca dupa ruperea USL la nivel central, „USL nu a mai existat la Sibiu, decat prin sustinerea unor proiecte bune pentru comunitate”.

„USL nu a mai existat la Sibiu, decat prin sustinerea unor proiecte bune pentru comunitate. Indiferent a cui este propunerea – PSD, FDGR sau PDL – ne dam tot sprijinul pentru proiectele Sibiului”, a declarat Mircea Cazan.

Intrebat cum a colaborat PNL cu democrat-liberalii pana acum in judetul Sibiu, Cazan a raspuns:

„Am avut o colaborare buna si pana acum in judet. De maine (joi- n.r) vom incepe colaborarea in Parlament, in sedintele comune si in cele pe comisii. Duminica noaptea, alegerile au aratat ca dreapta a castigat in judetul Sibiu. Procentele obtinute de PNL si PDL impreuna sunt mult mai mari decat cele obtinute de PSD”.

De asemenea, intrebat daca PNL va initia discutii cu PDL si FDGR pentru modificarea majoritatii in Consiliul Judetean Sibiu si schimbarea din functie a vicepresedintelui PSD, Ioan Banciu, Cazan a raspuns:

„Este prea devreme deocamdata sa discutam despre asta”.

Consiliul Judetean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care noua FDGR, noua PSD, sapte PDL, cate trei PNL si PP-DD si doi de la PC.

Cat timp a functionat USL, avand in vedere ca prim-vicepresedintele liberalilor, Klaus Iohannis, este si fost lider al FDGR si a ramas in continuare membru cu influenta al acestei formatiuni, FDGR a votat intotdeauna alaturi de Uniune, obtinandu-se o majoritate confortabila.

In conditiile noii intelegeri dintre PNL si PDL, cele doua formatiuni ar detine doar zece consilieri, majoritatea fiind insa asigurata prin voturile date de FDGR.

Conducerea CJ Sibiu este asigurata in prezent de catre Ioan Cindrea (PSD) si vicepresedintii Ioan Banciu (PSD) si Marcel Luca (PNL).

In Consiliul Local (CL) Sibiu, schimbarea aliantelor politice la nivel central nu a produs modificari nici pana acum, deoarece FDGR detine singur majoritatea, celelalte partide avand cate doi sau trei consilieri.

CL Sibiu este format din 23 de consilieri, 15 dintre acestia fiind de la FDGR, doi de la PDL, trei de la PSD, doi de la PNL si unul de la PC.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107