ACTUALITATE

Cum vrea Selimbarul sa scape de cainii de pe strazi: Am adoptat solutia cea mai eficienta

Cum vrea Selimbarul sa scape de cainii de pe strazi: Am adoptat solutia cea mai eficienta

Timp de aproape o luna, pana in 16 septembrie, in comuna Selimbar va fi demarata o campanile de sterilizare a cainilor fara stapan. Impreuna ca asociatia VIER PFOTEN, Primaria Selimbar spera ca cele aproximativ 500 de patrupede care “bantuie” pe strazile localitatii sa fie sterilizate.

marius grecu, primar selimbar si Gabriel Ignat, VIER PFOTEN

„Ne bucura faptul ca si Primaria Selimbar a inteles ca aceasta problema se poate rezolva eficient, uman, ajutand si animalele, si comunitatea. Sterilizam, deparazitam si tratam animalele – majoritatea caini si pisici, reducand riscul de raspandire a bolilor transmisibile la om. Apoi, ii ajutam pe cei care au un caine de rasa comuna sa-l sterilizeze si inregistreze in RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan), asa cum este obligatoriu din punct de vedere legal”, a declarat dr. Gabriel Ignat, VIER PFOTEN.

Campania va fi realizata fara costuri pentru Primaria Selimbar, totul fiind acoperit de catre asociatie. “Noi mergem acolo unde suntem chemati. Sterilizarea cainilor fara stapan nu este cea mai rapida solutie, dar este cea mai eficienta. Cainii sunt animale teritoriale. Daca s-ar folosi alte metode, precum eutanasierea, atunci teritoriul acoperit de un caine va fi luat de un altul”, a adaugat Ignat.

Primarul Selimbarului, Marius Grecu spune ca aceasta campanie va fi reluata, cel mai probabil la inceputul anului viitor, si spera ca locuitorii comunei sa inteleaga faptul ca sterilizarea cainilor fara stapan este in interesul tuturor cetatenilor. “Sper sa nu avem situatii in care oamenii sa ascunda cainii in curti pana trece campania si apoi sa le dea din nou drumul pe strada”, a declarat Marius Grecu.

Proiectul SAC – Stray Animal Care – Selimbar se deruleaza in parteneriat cu Primaria Selimbar, in mai multe etape. Prima etapa se desfsoara in perioada 17 august – 16 septembrie. VIER PFOTEN participa cu personal, echipamente (instrumentar, vaccinuri, medicamente, tratamente) si masini. Din echipa VIER PFOTEN fac parte 5 specialisti.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349