SOCIAL

Cutia magica, rochia din bilete de tren sau rochii de mireasa din hartie, printre exponatele concursului „Deseurile pot fi si arta“

Cutia magica, rochia din bilete de tren sau rochii de mireasa din hartie, printre exponatele concursului „Deseurile pot fi si arta“

rochia din bilete de tren

Peste 100 de copii, elevi si studenti din Sibiu, Alba Iulia si Rm. Valcea au demonstrat ca deseurile pot avea si intrebuintari utile. Este nevoie doar de putina imaginatie si indemanare. De la copilasi de gradinita pana la studenti in anul IV, toti si-au pus priceperea la lucru si au reusit sa creeze exponate unice, care au fost prezentate in cadrul celei de a patra editii a concursului „Deseurile pot fi si arta“, organizat de studentii departamentului de Stiinte Agricole si Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Facultatii de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara şi Protectia Mediului, a Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.
Un exemplu de ingeniozitate l-au oferit pustii de la Scoala Gimnaziala nr. 4 Sibiu, care au prezentat „Cutia magica“. Intri in ea si, ca prin minune, incepi sa iti iei zborul.
Si, daca cineva credea ca bileletele CFR trebuie aruncat imediat ce ai coborat din tren, s-a inselat. A demonstrat-o Diana Trambitat, studenta la Facultatea de Stiinte ecologice si Protectia Mediului Sibiu. Timp de un an, Diana a colectionat toate tichetele de tren, majoritatea pe ruta Sibiu-Fagaras si retur. In total s-au adunat cam 130 de bilete, cu care a confectionat rochia pe care o poarta. „Initial am vrut sa o pastrez pentru banchet, dar cand am auzit de acest concurs, am venit cu ea. Dar, o voi purta si la banchet“, explica Diana. Pretul? Destul de piperat: circa 200 euro. Insa merita, totul este ecologic.
„Ma bucur sa vad ca astfel de initiative au un asemenea succes. Doresc sa ii felicit atat pe organizatori cat si pe toti cei care au participat la acest eveniment“, a declarat doamna Livia Ilie, prorector al Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.
Toti participantii la concurs au primit diplome, iar primele trei locuri au fost rasplatite cu cate 500 lei (locul I), 300 lei (locul II) si 200 lei (locul III). De asemenea, au fost acordate zece mentiuni, in valoare de 100 lei fiecare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349