EVENIMENT

Cutremur in Romania. S-a simtit si la Sibiu

Cutremur in Romania. S-a simtit si la Sibiu

România a fost zguduită de un cutremur de 5,3 grade, acesta fiind resimțit inclusiv la Sibiu.

image

 

Cutremurul avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului. UPDATE: Institutul a revizuit, în jurul orei 04:00, magnitudinea cutremurului la 5,3, după ce iniţial fusese estimat la 5,6 grade.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la o adâncime de 91.6km.

Primele estimări ale INFP arătau că magnitudinea era de 5,6, la o adâncime de 112 kilometri. Estimarea iniţială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuită la 5,6.

Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în alte zone din ţară, precum Suceava, Craiova, dar şi în Republica Moldova.

Potrivit INFP, epicentrul a fost în zona seismică Vrancea.

La aproximativ jumătate de oră, s-a produs o replică de intensitate mai mică. La ora 02:48, un nou cutremur in judetul Vrancea a fost anunţat de INFP cu magnitudinea de 2.7, la o adâncime de 76km.

Ultimul cutremur cu intensitate mare produs în România a fost în urmă cu doi ani, pe 22 noiembrie 2014 şi a avut 5,4 grade. Cele mai mari cutremure care au avut loc în România ultimilor 26 de ani au fost: în 1990, pe 30 mai, când a avut loc un seism de 6,9 grade şi o replică a sa de 6,4 grade şi, la o distanţă de 14 ani, pe 24 octombrie 2004, atunci când s-a mai produs încă un cutremur de 6 grade.

Sursa: Mediafax

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309