POLITICA

Dan Sova: Iohannis ii ameninta pe primarii PNL!

Dan Sova: Iohannis ii ameninta pe primarii PNL!

Dan Sova Iohannis ii ameninta pe primarii PNL!2

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova il acuza de amenintari si santaj la adresa primarilor liberali pe presedintele PNL, Klaus Iohannis, care a anuntat ca va contesta acest act normativ la Curtea Constitutionala.

„Am luat act de anuntul facut astazi de Klaus Iohannis, conform caruia ACL va ataca OUG privind Statutul alesilor locali la Curtea Constitutionala, dar si de amenintarile directe formulate de prezidentiabilul ACL la adresa alesilor locali care nu vor dori sa mai urmeze linia de apropiere de Traian Basescu, impusa de conducerea PNL. Mi se pare scandalos sa formulezi astfel de amenintari la adresa unor oameni care au fost fortati sa urmeze o linie politica despre care nu i-a intrebat nimeni nimic. Santajul si presiunea asupra primarilor nu reprezinta un comportament de om politic democrat, care mai doreste sa fie si presedintele Romaniei”, afirma purtatorul de cuvant al PSD, conform unui comunicat.

Dan Sova mai sustine ca liderii PNL si PDL nu au „legitimitate” atunci cand vorbesc despre migratie, in conditiile in care in trecut si PSD a pierdut mai multi alesi locali.

„In perioada 2005-2006, PSD a pierdut aproape 600 de primari, din care peste 400 doar in 2006. Mai mult de 300 dintre acestia au mers la PD. Si liberalii au luat aproape 200 de primari de la PSD. Modificarea Statutului alesilor locali din 2006, modificare prin care a fost interzisa migratia, a accelerat fenomenul, in cele 45 de zile in care alesii locali au putut opta pentru un partid sau altul. Pentru doua partide care au incercat sa distruga, prin migratie, infrastructura locala a PSD este un act de maxima ipocrizie sa vina astazi cu astfel de mesaje si actiuni”, precizeaza el.

Purtatorul de cuvant al PSD le transmite alesilor locali ca nu isi vor pierde partidul.

„Nimeni nu isi va pierde mandatul pentru ca asa doreste domnul Iohannis. Desi cei mai multi nu stiu, prevederea din 2006, privind cele 45 de zile in care alesii puteau opta pentru un partid, a fost declarata neconstitutionala, dar cei care au trecut la alte formatiuni nu au pierdut mandatele. Deciziile CCR se aplica pentru viitor, si nu retroactiv. O lege este prezumata ca fiind constitutionala la momentul emiterii. Deci, chiar si in situatia, improbabila, in care OUG ar fi declarata neconstitutionala, cei care au ales sa nu accepte alianta cu Basescu nu isi vor pierde mandatul, indiferent cat ii ameninta domnul Iohannis. Aceasta este o chestiune juridica, iar dreptul nu are legatura cu isteriile politice ale domnului Iohannis”, afirma Sova.

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, ordonanta este „constitutionala si respecta toate principiile Legii fundamentale”.

„Constitutia Romaniei nu are nicio prevedere care sa faca referire la posibilitatea de pierdere a mandatului unui ales local, indiferent de motiv”, conchide Dan Sova.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Sibiu, ca Alianta Crestin Liberala va contesta la Curtea Constitutionala Ordonanta 55 „de legalizare a traseismului in administratia publica locala” si fiecare trecere a unui ales local de la un partid la altul, el avertizandu-si colegii vizati de acest act normativ ca isi vor pierde mandatul daca vor schimba partidul.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349