ACTUALITATE

Dan Voiculescu este cercetat sub control judicar intr-un nou dosar de santaj!

Dan Voiculescu este cercetat sub control judicar intr-un nou dosar de santaj!

Dan VoiculescuDan Voiculescu are interdictie de a parasi tara fiind sub control judiciar, pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, incepand cu 3 iulie 2014, fat,a de Dan Voiculescu, pentru santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (sapte acte materiale).
Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu “a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa (Intact – n.r.) pe care, in fapt, il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare”.
Sub aceasta amenintare, sustin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totala de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia.
DNA mai sustine ca un al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, “desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenint,arii si constrangerii, asa incat, trustul controlat de inculpat a declans,at un atac mediatic sust,inut la adresa firmei acestui om de afaceri”.
Potrivit probelor administrate in acest dosar, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii.

CITESTE MAI MULT PE CAPLIMPEDE

    


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309