CULTURA

Debut curajos pentru Feeric Fashion Days Sibiu! VIDEO

Debut curajos pentru Feeric Fashion Days Sibiu! VIDEO

Debut curajos pentru Feeric Fashion Days Sibiu! VIDEO2

Cel mai important festival de moda din Balcani, Feeric Fashion Days Sibiu, a inceput sub auspicii cum nu se poate mai nepotrivite. La ora 15, ora primei prezentari din festival, la cariera de piatra de la Turnu Rosu ploua cu galeata.

S-au asteptat cinci, zece minute, dupa care atat Evgheni Hudorojkov, designerul prezentarii, cat si cele 16 modele pregatite au luat decizia sa duca prezentarea la bun sfarsit, in ciuda ploii. Decorul prezentarii a fost absolut spectaculos. Utilajele de mare tonaj s-au pus in miscare pe fundalul pasarelei, sute de kilograme de pietris au inceput sa curga dintr-un tub aflat la peste 20 de metri inaltime iar in acelasi timp, la baza dealului de piatra, modelele prezentau diafanele colectii ale designerului moldovean.

„Este o colectie speciala pentru ca este inspirata de o persoana speciala din viata mea. Intruchipeaza sinceritatea, puritatea, simplitatea si adancimea unei femei. In acelasi timp e o colectie cu un mesaj clar: Fashion for Peace”, spune Evgheni despre colectia sa.

Ploaia s-a oprit exact cand echipa Feeric a revenit in Sibiu de la cariera de piatra. Ultimii stropi s-au uscat pe Pasajul Scarilor inaintea prezentarii brandului Lany`s. Creatiile Adrianei Goilav si ale Ioanei Onaca au fost prezentate in fata a peste 100 de spectatori pe o pasarela inedita. O colectie cu adevarat spectaculoasa, plina de culoare, extrem de inspirata si de placuta ochiului.

„Cred ca toate femeile pot sa poarte astfel de rochii si nu exista o tipologie anume, trebuie doar sa intri in starea necesara pentru a purta asemenea rochii. Am mai multe piese preferate din aceasta colectie, 5-6 cred”, spunea Adriana Goilav la finalul prezentarii colectiei Lany`s.

Iar daca in Piata Mare nu ploua la ora prezentarii semnata Bianca Popp am facut noi ploaie. Dupa ce anul trecut si-a prezentat creatiile in paraul Palatului Brukenthal din Avrig, Bianca a trimis in lupta cu stropii puternici ai fantanii arteziene din Piata Mare o colectie complet negru.

„Am constatat ca negrul e o culoare care se adapteaza oricarei situatii si ca poate exprima fericire. Aceasta colectie e una despre libertate si fericire si nu despre doliu sau eleganta, care sunt principalele referinte pentru negru. Femeia pentru care creez eu e libera si dezinvolta”, spune Bianca Popp despre noua ei colectie, Black Happy.

Prima zi a Feeric Fashion Days s-a incheiat in minunatul decor al Muzeului in Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Pe scena de la lac, Natalia Vasiliev si-a prezentat ultimele creatii intr-un mod cum nu se poate mai inedit. Fiecare piesa a colectiei a fost adusa la mal cu barca, in clipocit de vasle. In ciuda ploii din ce in ce mai insistente peste 150 de persoane au asistat la prezentarea de pe lac.

Feeric Fashion Days continua astazi cu prezentarea Gabrielei Atanasov, ora 17, bulevardul Nicolae Balcescu, ora 19 – Charles & Ron / Malta / Depoul CFR, ora 21 – Simona Semen / Romania / Piata Huet, ora 23 – Liana Salagean / Romania / Feeric Hall – Balanta.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Days 2014 este gratuit. In caz de conditii nefavorabile toate showurile se vor reloca in Hala Balanta. Tot aici, in fiecare seara, designerii, modelele, vedete si personalitati din lumea modei se vor strange in Clubul Feeric, de la ora 22, pentru afterparty.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279