ACTUALITATE

Decizie amanata a Inaltei Curti in cazul casei pierdute de Klaus Iohannis

Decizie amanata a Inaltei Curti in cazul casei pierdute de Klaus Iohannis

Judecarea cererii prin care familia prezidentiala, Carmen si Klaus Iohannis, a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) stramutarea de la Curtea de Apel Brasov a dosarului avand ca obiect contestatia in anulare formulata impotriva deciziei prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului a fost amanata pentru 9 martie.

Cererea de stramutare a fost depusa pe 17 decembrie 2015. Sotii Iohannis au cerut ulterior instantei supreme ca aceasta cerere sa se judece mai repede, insa magistratii le-au respins solicitarea.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul.

Astfel, in urma articolelor aparute in presa, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natura a afecta, cel putin la nivel de aparenta, impartialitatea judecatorilor.

Pe 25 ianuarie, magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat pentru data de 6 iunie dezbaterile din dosarul privind contestatia in anulare depusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu.

Magistratii au dat acest termen „pentru realizarea procedurii de citare in strainatate” a uneia dintre partile implicate in dosar, potrivit Curtii de Apel Brasov.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a imobilului din Sibiu.

Pe 16 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis se declara nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut casa.

„Aceasta solutie, dupa parerea mea, nu este buna, ma nemultumeste si impreuna cu avocatii mei cautam cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie”, afirma Iohannis intr-un interviu televizat.

Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Sursa: Agerpres

Cine este sotia lui Klaus Iohannis, noua Prima Doamna a Romaniei! VIDEO


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309