SOCIAL

DECIZIE IREVOCABILA: Actorul Ion Besoiu nu a colaborat cu Securitatea!

DECIZIE IREVOCABILA: Actorul Ion Besoiu nu a colaborat cu Securitatea!

DECIZIE IREVOCABILA Actorul Ion Besoiu nu a colaborat cu Securitatea!2

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca actorul Ion Besoiu nu a colaborat cu Securitatea, decizia ICCJ fiind irevocabila.

La 13 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea prin care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cerea constatarea calitatii de colaborator al Securitatii in cazul lui Besoiu. Hotararea Curtii de Apel a fost atacata la instanta suprema.

CNSAS a mai avut pe rolul instantei o cerere de constatarea a calitatii de colaborator pe numele lui Ion Besoiu, introdusa in noiembrie 2011. Si respectiva actiune a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca este inadmisibila, intrucat nu sunt indeplinite conditiile pentru verificarea actorului.

Ion Besoiu, in varsta de 83 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti actori romani, cu zeci de roluri in filme si seriale TV, intre care „Haiducii”, „Rascoala”, „Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, „Lumini si umbre”, „Toate panzele sus”, dar si pe scena de teatru. Besoiu a fost director al Teatrului Bulandra din Bucuresti, timp de 12 ani.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349