POLITICA

Declaratii din conferinta de presa ACL Sibiu!

Declaratii din conferinta de presa ACL Sibiu!

Declaratii din conferinta de presa ACL Sibiu!1

Declaratiile domnului senator PNL Nicolae Neagu din cadrul conferintei de presa sustinute astazi, 14 august a.c. la sediul PDL Sibiu din Bd. Nicolae Balcescu:

Subiectul de abordat este inceputul de campanie. Ne aflam in prima saptamana a evenimentului anuntat si evenimentul anuntat este oficial – candidatura presedintelui PNL si co-presedinte al Aliantei Crestin Liberale- Primarul Sibiului, domnul Klaus Iohannis.

Eu ce am de transmis in acest moment este ca organizatia PNL-PDL, adica noul PNL nu doar ca ia foarte in serios optiunea prin candidatura domnului Iohannis, dar crede ca este o oportunitate, dincolo de responsabilitate, extrem de mare, incat un sibian, Primarul Sibiului, cel care incepand cu anul 2000 a obtinut de fiecare data pe majoritate covarsitoare in optiunile de vot pe realizari, pe fapte, pe probe, pe capacitati, are sansa sa conduca intr-un nou destin Romania si cred ca sibienii, dincolo de mandria ca ar avea un presedinte al lor, ar putea avea o satisfactie suplimentara pentru ca ei vad realizarile, ei simt realizarile, sibienii traiesc realizarile lui Klaus Iohannis, sibienii nu uita ce a fost inainte de Klaus Iohannis si vad ce este in administratie Klaus Iohannis. Sibienii trebuie sa fie modelul, din punctul meu de vedere, care sa imprime increderea in ceea ce Klaus Iohannis ca presedinte va putea genera si ceea ce Constitutia Romaniei ii permite, ceea ce presedintele Klaus Iohannis si prezidentiabilul Klaus Iohannis a explicat in primele conferinte de presa.

Bineinteles, si in nume personal pot sa spun ca eu am credinta mare ca va ajunge presedintele Romaniei, si ca acest proiect definit proiect Iohannis e un proiect national bun, e un proiect national de bine, e un proiect national in care se poate castiga respectul si demnitatea unei natiuni, pierdut ca rescpect si demnitate din nefericire, in ultimii multi ani, nu doar ultimii 25 de ani. Culoarul geopolitic este extreme de favorabil incat un om responsabil, sincer, credincios in valori europene, in respectul fata de lege si fata de cetateni ar putea da Romaniei sansa si speranta vietii si normei vocale crestine occidentale si nu intamplator Alianta este definita Crestin Liberala, ne-am propus in prima etapa, pana la a face cunoscut, lucru care sunt convins ca va face chiar prezidentiabilul nostru, domnul Iohannis, ce anume va sta in inceputul de campanie, punctele forte de campanie. Noi ne-am propus a ne sprijini candidatul prin strangerea semnaturilor, un lucru de altfel cerut de lege si speram ca vom obtine minim 50.000 de semnaturi la nivelul judetului Sibiu, dincolo de normativele care ne vor fi indicate, solicitate de la central de comanda al campaniei domnului Iohannis.

Probabil o parte din dumneavoastra, daca nu toti, ati primit deja comunicatul de presa al ACL privind prima intalnire a celor care au responsabilitatea colectarii, strangerii de semnaturi pentru domnul Iohannis, aici pe municipiul Sibiu.

Ieri, concomitant cu intalnirile staff-ului pentru Sibiu, am avut intalnirea pentru Colegiul 2 Senat, zona Medias, Valea Hartibaciului care defineste Colegiul 2 de Senat si unde sunt 30 de localitati, unde vreau sa va spun, participand impreuna cu primvicepresedintele din cealalta formatiune a noului PNL, doamna avocat Campeanu Daniela si unul din leaderii nostri de grup de la consiliu, de la Consiliul Judetean a avut placerea de a vedea si a simti ca exista extrem multa simpatie si extreme de multa intelegere si concordanta intre ceea ce ne dorim, ca actiune de colectare de semnaturi, si ceea ce faptic s-ar putea intampla in organizatiile noastre din nord, oamenii se cunosc, oamenii se agreeaza, oamenii isi doresc, oamenii cred in potentialul candidat Klaus Iohannis, si au convingerea ca vor aduce chiar mai multe semnaturi decat ceea ce noi consideram ca ar putea sa faca nu intr-un efort disperat, pentru ca nu ne dorim un efort de convingere decat cel al normalitatii si revenind la municipiul Sibiu ar fi ca o parte covarsitoare a celor care pana acum au demonstrate prin prezenta la vot, incredere in Klaus Iohannis, sa aiba amabilitatea de a veni catre noi, de a ne impartasi planul si speranta si sa fie de la bun inceput convinsi ca este cel mai bun presedinte pe care Romania il poate da in acest moment in raport cu ultimii presedinti ai Romaniei din vremuri ceva uitate de unii dintre noi, chiar dinaintea perioadei comuniste. Faptele, responsabilitatea, culoarul geopolitic ne permit sa credem ca acest proiect poate avea o tinta a unei natiuni si cand spun natiuni, as responsabiliza toti cetatenii romani, indiferent unde in momentul votului, noiembrie 2014, se vor gasi, aici sau in alte parti de pe aceasta planeta.

Luni vom inchide primele intalniri intre reprezentanti si responsabilii pe care ii avem pentru aceasta etapa de pre-campanie la Cisnadie unde se vor intalni leaderii nostri din Colegiile 3 Senat si nu vad sa fie motive deosebite sa nu putem, inclusiv prin dumneavoastra, sa reusim la ceea ce se intampla pas cu pas, cu atat mai mult, cu cat cu siguranta veti vedea in zilele care urmeaza, modul in care vom desfasura aceasta campanie si ea va purta amprenta din plin a ceea ce reprezinta ca imagine, ca si constiinta publica si ca responsabilitate, a ceea ce este Klaus Iohannis astazi, cu demnitate, intelegere, cu respect fata de cei care l-au votat si fata de cei care, eu am convingerea ca il vor gira, fiind multumiti de ceea ce Klaus Iohannis a dat pana in acest moment, prin administratia domniei sale, Sibiului.

Mesajul domnului senator Nicolae Neagu catre domnul senator de Sibiu, Sorin Iliesiu:

Unul din colegii nostri, din acest minunat Colegiu al Senatului, si pe care l-am sfatuit de multe ori, fiind coleg cu domnia sa la Senatul Romaniei, sa aiba aplecare, ardelean considerandu-se, a-i intelege pe sibieni si a-i respecta pe sibieni, a nu incerca sa ii dezinformeze pe sibieni, pentru ca sibienii cunosc, stiu…probabil ca nu au stiut si nu au cunoscut cine este domnul Iliesiu, si au avut incredere in ceea ce la un moment dat politic, Sibiul a votat la parlamentarele din 2012.

Dar din respectul fata de administratorul urbei care l-a votat si ar trebui ca domnul senator Sorin Iliesiu, de altfel, un cineast onest si bun sa inteleaga aceasta comunitate si sa o respecte…va veni turul doi unde va conta, asa cum par lucrurile, ne indreptam spre un tur doi al candidatului nostru Iohannis si al candidatului PSD…si ce-o sa faca senatorul de Sibiu, ce-o sa comunice senatorul de Sibiu, Sorin Iliesiu?

A fost respectat de noi, este respectat de noi, este respectat de cetateni prin votul primit, ii sugeram, si prin intermediul dumneavoastra, ii sugerez ca inainte de a-si da cu parerea, sa culeaga informatiile, sa fie in continuare onest, si sa isi respecte electoratul.

Declaratiile domnului secretar general al ACL Sibiu, consilier judetean Constantin Sovaiala:

Saptamana trecuta am avut prima sedinta a Aliantei Crestin Liberale Sibiu. Ne-am unit fortele pentru a incepe o noua constructie pentru Sibiu si Romania, o constructie puternica, durabila, care sa dea viitorul presedinte al tarii.

Sibienii au fost intotdeauna de dreapta si isi doresc aceasta unificare. Este responsabilitatea noastra sa le oferim o noua forta politica care sa le reprezinte cu adevarat interesele si care sa echilibreze scena politica de astazi.

In cadrul sedintei ne-am propus sa strangem aproximativ 50.000 de semnaturi pentru candidatul aliantei la alegerile prezidentiale si am stabilit echipele de coordonare ale celor 3 colegii de senat, astfel incat fiecare organizatie locala sa fie formata, intr-un mod paritar, din membrii PDL si PNL. De asemenea, unul dintre obiectivele noastre principale este obtinerea majoritatilor in consiliile locale pentru a stopa faradelegile si tirania PSD.

Usa noastra este deschisa pentru toti sibienii care il sustin pe domnul Klaus Iohannis. La nivelul municipiului Sibiu vor fi amplasate corturi unde sibienii isi pot exprima sustinerea lor pentru domnul Iohannis. Aceste corturi vor fi amplasate in zona Mihai Viteazu, Vasile Aaron, Terezian si in zona centrala.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349