ACTUALITATE

Delegatie a Parlamentului Germaniei in vizita la Primaria Municipiului Sibiu!

Delegatie a Parlamentului Germaniei in vizita la Primaria Municipiului Sibiu!

Delegatie a Parlamentului Germaniei in vizita la Primaria Municipiului Sibiu!2

Primarul Klaus Iohannis a primit pe 15 august vizita unei delegatii a Parlamentului German condusa de domnul Klaus Brähmig – presedinte al Comisiei de Turism din cadrul Parlamentului Germaniei.

Delegatia se afla in Sibiu intr-o calatorie de informare a Grupului deportatilor, emigrantilor si minoritatii germane al fractiunii Uniunii crestin-democrate (CDU)—Uniunii crestin-sociale (CSU) din Parlamentul german. Grupul prezent la Sibiu a fost format din dr. Bernd Fabritius – membru in Parlamentul german si presedinte al Federatiei Sasilor Transilvaneni, domnul Heiko Schmelzle si dr. Alexander Vollmert – consilier al fractiunii CDU-CSU din Parlamentul german.

In cadrul intrevederii care a avut loc la sediul Primariei Sibiu, primarul Klaus Iohannis si oficialii germani au discutat despre situatia minoritatii germane in Sibiu si in Romania, despre sistemul de educatie in limba minoritatii germane, dar si despre Sibiu ca oras multicultural, multietnic si multiconfesional si despre politica nationala. Parlamentarii germani au fost incantati sa constate legaturile economice foarte solide intre Sibiu si Germania prin intermediul firmelor germane care isi desfasoara activitatea in oras. De asemenea, oaspetii au subliniat importanta faptului ca Sibiu atrage un numar important de turisti din Germania ceea ce dovedeste o strategie serioasa in acest domeniu si faptul ca Sibiul are atuurile sa atraga o categorie exigenta de turisti.

Delegatia va participa sambata, 16 august la o serie de manifestari organizate in cadrul Saptamanii Haferland, in satul Crit in judetul Brasov.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275