POLITICA

Deputatul din dosarul CarpaticaAsig, facut scapat de colegi

Deputatul din dosarul CarpaticaAsig, facut scapat de colegi

Deputatul PMP Adrian Gurzau, acuzat de trafic de influenta in dosarul CarpaticaAsig, in care este implicat si magnatul sibian Ilie Carabulea, nu va putea fi retinut de catre procurori, a decis marti deputatii, prin vot secret.

adrian_gurzau_eo_0

Adrian Gurzau le-a cerut marti deputatilor sa repinga cererea de retinere si arestare a sa invocandu-i pe cei ”trei copii minori de acasa” si pe cei ”doi parinti pensionari” si spunand ca de dupa gratii nu s-ar putea apara ”ca orice alt om din aceasta tara”.

Deputatul PMP Adrian Gurzau cere sa fie scapat de arest: Am trei copii minori acasa, doi parinti pensionari; nu reprezint un pericol public

”Am trei copii minori acasa, cel mic are un an si jumatate, doi parinti pensionari si va cer un vot de respingere a cererii de retinere si arestare pentru ca nu reprezint un pericol public”, si-a inceput Gurzau scurtul discurs in fata colegilor.

Deputatul s-a plans ca daca ar fi arestat nu si-a putea organiza apararea ”ca orice om liber din aceasta tara”. ”Va solicit acest vot pentru ca dosarul meu este in momentul de fata in faza in care s-au audiat martorii. Practic printr-un vot pentru retinere si arestare nu as putea sa ma apar si sa administrez probe in favoarea mea. Pot sa spun ca ceilalti inculpati din dosar sunt eliberati de ICCJ, iar in momentul de fata nu vad ca un vot pentru arestarea mea sa poata sa infaptuiasca apararea de care am nevoie ca orice alt om in aceasta tara”, a mai spus Gurzau.

El le-a marturisit deputatilor ca nu a votat nicio cerere de retinere sau de arestare a vreunui coleg. ”Intotdeauna, in calitatea mea de parlamentar, am fost pentru sustinerea justitiei, am aparat intotdeauna lupta pentru a fi o justitie puternica, am votat intotdeauna pentru tot ceea ce inseamna partea de a se incepe urmarirea penala, dar niciodata nu am votat pentru retinere si arestare. Va solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea sa ma apar in stare de libertate”, a incheiat deputatul PMP.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau, acesta fiind acuzat de trafic de influenta in dosarul in care a fost retinuta Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig. „In perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzau Adrian, deputat in Parlamentul Romaniei si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si SC Carpatica Asig SA, in calitate de beneficiar”, a anuntat DNA intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, contractul a fost incheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia il constituia „furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de ”relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing”, pe o durata minima de 5 ani”, valoarea totala fiind de 270.000 de euro.

Sursa: Mediafax

Foto: www.ziardecluj.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309