EVENIMENT

Descinderi la studiouri de video chat in Sibiu si in tara. Evaziune fiscala de 300 milioane dolari

Descinderi la studiouri de video chat in Sibiu si in tara. Evaziune fiscala de 300 milioane dolari

video chat

Mai multe studiouri de video chat din Sibiu dar si din alte patru judete si Bucuresti au fost perchezitionate, marti dimineata, de politisti, care suspecteaza ca acestea au facut evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 300 milioane dolari, scrie Mediafax. Pe langa studiouri, oamenii legii au descins si la mai multe sedii de banci. In total, politistii si procurorii fac 93 de perchezitii.

Perchezitiile au loc in Bucuresti si judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, fiind vizata destructurarea a patru grupari infractionale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul prestarii de servicii de tip „video chat”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca aproximativ 80 dintre cele 93 de perchezitii sunt facute la studiouri video chat, iar restul la locuintele suspectilor si la filiale bancare unde acestia ar avea in conturi bani obtinuti prin evaziune fiscala.

Anchetatorii vor duce la audieri noua persoane, pe numele carora au fost emise mandate de aducere.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, prin conturile deschise la doua societati bancare, membrii gruparilor infractionale ar fi efectuat operatiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari.

„De asemenea, sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei”, a precizat Politia Romana.

Anchetatorii urmeaza sa puna sechestru asigurator pe 15 milioane de dolari aflati in conturile bancare ale suspectilor, precum si pe cinci locuinte si sase autoturisme.

Activitatile se desfasoara in patru dosare penale, instrumentate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Directiei de Investigatii Criminale, sub conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La perchezitii participa 400 de politisti, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349