CULTURA

Descopera lumina asa cum nu ai mai facut-o pana acum!

Descopera lumina asa cum nu ai mai facut-o pana acum!

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu aduce pentru prima data in Romania una dintre cele mai impresionante constructii expozitionale dedicate jocului interactiv cu lumini si culori: „Luminarium Mirazozo”.

„Luminarium Mirazozo” este o structura gonflabila ce a fost proiectata sa ofere publicului o experienta extra-senzoriala. Construit asemenea unui labirint, cu pasaje in forma de spirala ce unesc cinci cupole asemanatoare formelor gasite in bazarele din Iran, oraselul gonflabil ce va pune stapanire pe Piata Mica din Sibiu va avea o lungime de 48 de metri si o latime de 27 de metri. „Mirazozo” se inspira din frumusetea geometriei naturale si din arhitectura islamica si cea gotica. Diversitatea culorilor si intensitatea luminii din interiorul expozitiei sunt create in mod natural de lumina care trece prin invelisul translucid din vinil. Instalatia creeaza o experienta unica, meditativa, in care limitele dintre realitate si perceptie se suprapun pe coloana sonora ambientala creata de David Bickley.

Expozitia britanicilor de la Architects of the Air poate fi vizitata in perioada 6 – 9 iunie, intre orele 12:00 – 21:00, iar intrarea este gratuita. Vizitatorii primesc la intrare o harta si sunt rugati sa se descalte inainte de trecerea prin ecluza. Odata aflati in interiorul constructiei, vizitatorii pot alege sa se plimbe liber sau pur si simplu sa se odihneasca privind jocul de culori produs in functie de vremea si lumina de afara pe fatetele construite ca un mix intre inginerie si design contemporan. Construit in 2010 „Luminarium Mirazozo” a fost prezentat in peste 40 de orase din intreaga lume printre care Sydney, Beirut, Los Angeles, Praga sau Budapesta.

Pentru reusita acestui proiect au fost antrenati 30 de tineri ce fac parte anul acesta din grupul celor 200 de voluntari selectionati din Sibiu alaturi de un grup de voluntari international din Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Franta, Finlanda si Turcia.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279