ADMINISTRATIE

Despre Sibiu si viitorul orasului in cifre!

Despre Sibiu si viitorul orasului in cifre!

Despre Sibiu si viitorul orasului in cifre!2

Fundatia Transilvana pentru Dezvoltare Integrata, Protectie si Revitalizare a Patrimoniului Cultural Heritas organizeaza intre 26 septembrie si 12 octombrie un proiect de maxim interes pentru toti sibienii, „Sibiul in Cifre”. Proiectul propune realizarea unei brosuri cu cele mai importante, interesante si captivante date din dezvoltarea trecuta si viitoare a acestui oras, dar si organizarea mai multor evenimente de prezentare a acestora, destinate publicului larg.

Pavilionul expozitional Sibiu Smart City va fi „inima” acestui proiect de dezvoltare urbana. Prezent anul trecut in cadrul proiectului Sibiu Smart City si anul acesta in cadrul festivalului Huet.Urban, pavilionul va fi montat pe intreaga durata a evenimentului in Piata Unirii. Aici, de-a lungul celor peste doua saptamani, vor avea loc prezentari ce au ca subiect istoria, arhitectura si dezvoltarea urbana a orasului. In pavilion va fi prezentata si o expozitie ce are ca tema dezvoltarea arhitecturala si culturala a Sibiului. „Fundatia Heritas si Primaria Municipiului Sibiu au realizat Ghidul de Dezvoltare a Municipiului Sibiu pentru perioada 2014-2024. Rezultatele acestui ghid sunt uimitoare si ne dorim foarte mult sa le impartasim cu sibienii care doresc sa se implice activ in dezvoltarea orasului in care locuiesc. Pavilionul Sibiu Smart City este locul unde pot aduna toate informatiile de care au nevoie referitoare la orasul lor”, spune Michael Engel, directorul Fundatiei Heritas. Pe langa prezentarile din pavilion Ghidul de Dezvoltare va fi prezentat si in cadrul unei expozitii mobile montata pe Bulevardul Nicolae Balcescu.

Proiectul Sibiul in cifre se deschide cu un eveniment de marca, prezentarea proiectului Site Under Construction, proiect ce a reprezentat in acest an Romania la Bienala de Arhitectura de la Venetia. Site Under Construction este un proiect realizat de arhitectul sibian Mihai Sima, in colaborare cu o echipa de arhitecti din Sibiu si Cluj si a fost deja prezentat la Venetia. Tema concursului din acest an a fost „100 de ani de modernism in arhitectura”. Mihai Sima si tanara sa echipa de arhitecti au intors subiectul pe toate fetele si au ajuns la o singura concluzie, ca reprezentativ pentru modernismul romanesc poate fi doar industria. Arhitectura industriala a fost luata drept reper, in special prin faptul ca majoritatea zonelor industriale din tara sunt acum abandonate. Constructia are o suprafata la baza de circa 200 de metri patrati si o inaltime cuprinsa intre 4.5 si 6 metri. Prezentarea proiectului va avea loc in data de 26 septembrie, de la ora 20:30, in pavilionul din Piata Unirii.

Orasul se dezvolta nu doar pentru cei mari ci si pentru cei mici. O mare parte dintre activitatile proiectului Sibiul in cifre se adreseaza copiilor. Sambata, in 27 septembrie, de la ora 11, in pavilion se va organiza un atelier in care copiii vor invata sa modeleze turta dulce. O zi mai tarziu, intre orele 11 si 16, copiii intre 5 si 10 ani sunt invitati la „Casute Hopa”, unde vor construi impreuna orasul la care viseaza, cu strazi, masini, biciclete, vegetatie si mobilier urban, totul din hartie. Iar in 3 octombrie, Diana Ribana va sustine un atelier de creatie, desene si colaje, cu copii de clase primare, prin care acestia vor face cunostinta cu arhitectura, cultura si traditiile sibiene. Prin desene si colaje copiii vor putea exemplifica.

Sibiu in cifre este un eveniment organizat de Fundatia Heritas, cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de Continental.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349