REPORTAJ

Destainuirile unui condamnat pentru coruptie. Fac puscarie pentru ca nu am vrut sa fiu Iuda!

Destainuirile unui condamnat pentru coruptie. Fac puscarie pentru ca nu am vrut sa fiu Iuda!

Fostul secretar de stat si Presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, condamtat in 2014 la 6 ani de inchisoare pentru coruptie face dezvaluiri despre viata din puscarie, cum a ajuns sa fie condamnat ”pentru ca nu am fost Iuda” si promite ca in momentul in care se va elibera va face ”un mare scandal in Romania”.

silviu bian la sibiu2

”Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca am intrat in politica. Este o mare nenorocire, o mizerie”, isi incepe destainuirea Silviu Bian. Acesta a participat, marti, la programul ”Biblioteca vie”, al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, prin care, alaturi de alti doi detinuti de la Penitencialul Barcea Mare a fost prezent la o intalnire cu studenti si profesori ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Despre dosarul sau, in care este acuzat ca a primit mita peste 270.000 euro, nu vrea sa spuna prea multe. ”Fac puscarie pentru ca nu am vrut sa fiu Iuda. Eu eram doar mandatarul financiar al PDL, banii care au fost gasiti erau pentru partid. Dar nu vreau sa vorbesc prea multe acum, dar cand voi iesi voi face scandal mare”, a amenintat fostul politician. El mai spune ca politica romaneasca este cea mai mare nenorocire care poate exista si faptul ca a intrat in politica este singurul regret pe care il are. ”Ma uit in oglinda si sunt impacat cu mine, sunt impacat cu Iisus Hristos. Nimeni nu are ce sa imi spuna, pentru ca nu datorez un leu nimanui. Sunt trei lucruri pe lume care sunt importante: Iisus Hristos, tara si familia. Eu sunt impacat cu toate. Familia m-a inteles si de acolo imi gasesc puterea, energia pozitiva”, a adaugat Bian.

Silviu Bian, despre:

Viata in puscarie: ”Nu doresc nimanui sa ajunga aici. E un lucru putin mai bun decat moartea. La Aiud, spre exemplu, conditiile si metodele sunt cam ca pe la 1800. Puscaria nu te educa, te indobitoceste. Cel mai grav lucru pe care ti-l face puscaria este ca iti ia stima. Am muncit toata viata, nu am avut nicio amenda de radar si, printr-o conjunctura, am ajuns aici!”

Cartile scrise in puscarie: ”Urmaresc dezbaterile din spatiul public, despre cartile scrise in puscari. Se poate scrie. Aici ai tot timpul sa scrii, nu te deranjeaza nimeni. E adevarat ca nu exista carti de specialitate, dar familia imi aduce carti. Si eu am scris mai multe carti si voi mai scrie una dupa ce ies. Eu nu stau sa ma uit la televizor, citesc mult. Am peste 50 de carti de beletristica in puscarie, fara cele de specialitate”.

Viata de dupa puscarie: ”Trebuie sa o iau de la capat, sa merg sa muncesc, pentru ca din cer nu ploua cu bani. Sunt economist, ma noi intoarce la ceea ce stiu sa fac. Am noroc cu faptul ca am doi copii mari, medici amandoi si nu mai am aceasta povara”

Politicieni: ”Ii sfatuiesc pe toti sa faca orice, dar sa nu ajunga aici. Sa stea departe de politica”

Justitie: ”In puscarie sunt multi oameni rai, dar sunt si nevinovati. In Romania nu exista jurisprudenta. Nu te asculta nimeni, judecata este doar o discutie intre procurer si judecator. Avocatii sunt de decor. Nu se poate ca unii, pentru aceeasi fapta sa primeasca zece ani, iar altii doi sau inchisoare cu suspendare”.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275