INTERNATIONAL

Dialogul intre religii poate aduce pacea in Fiji

Dialogul intre religii poate aduce pacea in Fiji

1. Fiji World Alliance of Religions peaceOffice  Forum
Pentru prima oara o intalnire a Aliantei pentru Religii si Pace a avut ca loc de desfasurare, Fiji. La Fiji National University (FNU), din Suva s-au intalnit lideri religiosi ai diferitelor culte – islamism, hinduism, sikhism si anglicani -care au incercat sa gaseasca metode prin care problemele etnice si religioase care creeaza conflicte in Fiji.
Conferinta de pace din Fiji s-a desfasurat sub tema “Unitatea Religiilor: Pdoul catre pace” si le-a oferit participantilor oportunitatea unor dialoguri constructive despre unitate, iteractiunea dintre religii si diferentele religioase.
Conferinta de pace din Fiji a avut rolul unui pod care sa lege tara de pace, iar urmatoarea intalnire va avea rolul de a aduce o pace stabila in Fiji.
Alianta Mondiala a Religiilor pentru Pace s-a nascut in septembrie 2014, in urma summit-ului HWPL de la Seul, Coreea de Sud. Atunci, la invitatia presedintelui HWPL, Man Hee Lee si a doamnei Nam Hee Kim, presedintele Organizatiei Internationale a femeilor pentru promovarea Pacii (IWPG), peste 700 de lideri religiosi, dar si oameni politici, au luat parte la intalnirea care a pus bazele Aliantei Mondiale a Religiilor pentru Pace.
De asemenea, HWPL doreste sa implementeze o lege internationala pentru situatii de razboi. Impreuna cu Secretarul General al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon’s, va organiza o conferinta la care vor fi invitati lideri religiosi din toata lumea, si in cadrul careia sa se dicute despre modalitati de contracarare a extremismului violent.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275