Profesori din patru judete – Sibiu, Brasov, Hunedoara si Olt – au discutat, la Facultatea de Stiinte din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu despre modalitati prin care universitatea se poate implica in derularea unor programe prin intermediul carora elevii sa devina mai apropiati de stiintele naturii, iar dascalii sa beneficieze de pregatire interdisciplinara.
Dezbaterea intitulata “Stiintele naturii in invatamantul romanesc – provocari, tendinte, perspective”, a beneficieat de prezenta a 34 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar si a fost parte din proiectul Dialogurile ULBS.
“Participarea in numar mare la acest simpozion a colegilor din preuniversitar certifica o consolidare a parteneriatului initiat de ULBS cu mediul preuniversitar – obiectiv strategic de dezvoltare sustenabila a universitatii” a declarat prof. univ. dr. Livia Ilie (foto), prorector ULBS.
Profesorii prezenti la simpozion au incercat sa gaseasca metode pentru formarea tinerilor prin programe de studiu coerente si adecvate cerintelor societatii.
„In urma discutiilor au fost identificate directii de colaborare prin implicarea universitatii in derularea unor programe extracuriculare pentru elevii de liceu in scopul promovarii stiintelor naturii, precum si necesitatea organizarii unor programe de formare interdisciplinara pentru cadrele didactice”, a declarat lector dr. Voichita Gheoca, Director – Departamentul de Stiinte ale mediului, Fizica, Educatie fizica si Sport.
Evenimentul a avut sustinerea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, care a fost reprezenat la eveniment de catre inspectorul de specialitate, profesor Lucia Grosu.
„ISJ Sibiu saluta initiativa Facultatii de Stiinte de a organiza o sesiune de comunicari adresata profesorilor din invatamantul preuniversitar. Lucrarile prezentate au abordat teme foarte variate de la educatia ecologica, abordari interdisciplinare in predarea stiintelor, didactica biologiei etc., si au fost foarte valoroase din punct de vedere stiintific, ceea ce demonstreaza preocuparea dascalilor din invatamantul preuniversitar pentru propria formare. Sesiunea de comunicari a fost o ocazie sa facem cunoscute preocuparile noastre, sa discutam despre problemele intampinate de noi cei din invatamantul preuniversitar, dar si de cei din invatamantul universitar, sa incercam sa gasim si alte modalitati de colaborare pe viitor, pentru atragerea elevilor si a studentilor catre fascinanta lume a stiintelor”, a precizat reprezentantul ISJ Sibiu.